Olej ve vodě a nefunkční Start/Stop
Re: Olej ve vodě a nefunkční Start/Stop
Jen jeste poznamka. Zaroven jsem dotahl i rozvodove viko, kde nektere srouby byly nedotazene / volne. Ne tak jak chladic, ten vpodstate drzel jen silou tesneni.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
A safra, to je tedy pracnější, než bych čekal. Při příštím oleji sáhnu na ty spodní, ke kterým se lze dostat. Podle nich pak usoudím, jestli mne čeká větší rozborka. Do té doby budu jen hlídat čistotu náplně v expanzce. Jen tedy doufám, že v 2021 už to skládali méně po cikánsku a větší rozborce se vyhnu.
Jo a těch 9-10 Nm se mi zdá málo, ale třeba mám jen chybný dojem. Evidentně ses věci pověnoval pečlivě.
Jo a těch 9-10 Nm se mi zdá málo, ale třeba mám jen chybný dojem. Evidentně ses věci pověnoval pečlivě.
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
- Hampice
- SemTuFurt
Ta voda se mi takhle blbě barví taky, ale motor je zespod úplně suchej.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
>Americkej: Je to 6xM6 sroub s hlavickou na TORX 30... Stoupani jsem si zapomel zmerit, ale 10 Nm se mi zda tak akorat na to, jakej je tam pristup a na to, ze se to dotahuje do hliniku. Nechci strhnou zavit v bloku a uz vubec nechci sroub zalomit. Je tam 6 sroubu, ktere jen tisknou desku chladice k bloku tak, aby dosedaci plochy mezi sebou stlacily gumove tesneni. O fixaci pred uvolnenim se musi uz postarat lepidlo.
>Hampice: Napadaji me jen 3 scenare k cemu muze doujit kdyz se to uvolni.
1: Ten nejlepsi - zacne olej pronikat spodni stranou ven a pokud si toho vsimnes tak ti to da dopredu vedet, ze ti to nekde sakne.
2: Ta horsi... Zacne olej prosakovat pres tesneni do vody a nijak jinak to o sobe neda vedet. To tesneni je v techto mistech dvojite...
3: Nejhorsi... Zacne voda pronikat pres tesneni do obtokove casti chladice a tedy do oleje a motoru. Neda to o sobe vedet az hnujdou v oleji.
Ten chladic ma pomerne silnou desku, kterou se sroby fixuje k bloku motoru. Teoreticky jako hotfix by mohlo stacit dotahnout srouby do krize...
- Levy horni, pravy spodni
- Pravy horni, levy spodni
K pravemu hornimu a pravemu spodnimu se da dostat. Levy spodni je na ho...o, vadi tam vodni puma, ale snad pri velke davce trpelivosti a vetsi trose sikovnosti by se k nemu dalo dostat s adekvatnim naradim. Levy horni si uz nepamatuji jaky k nemu byl pristup kdyz jsem dotahoval poprve, ale jelikoz byl dotahly, tak jsem se k nemu asi nejak dostal.
>Hampice: Napadaji me jen 3 scenare k cemu muze doujit kdyz se to uvolni.
1: Ten nejlepsi - zacne olej pronikat spodni stranou ven a pokud si toho vsimnes tak ti to da dopredu vedet, ze ti to nekde sakne.
2: Ta horsi... Zacne olej prosakovat pres tesneni do vody a nijak jinak to o sobe neda vedet. To tesneni je v techto mistech dvojite...
3: Nejhorsi... Zacne voda pronikat pres tesneni do obtokove casti chladice a tedy do oleje a motoru. Neda to o sobe vedet az hnujdou v oleji.
Ten chladic ma pomerne silnou desku, kterou se sroby fixuje k bloku motoru. Teoreticky jako hotfix by mohlo stacit dotahnout srouby do krize...
- Levy horni, pravy spodni
- Pravy horni, levy spodni
K pravemu hornimu a pravemu spodnimu se da dostat. Levy spodni je na ho...o, vadi tam vodni puma, ale snad pri velke davce trpelivosti a vetsi trose sikovnosti by se k nemu dalo dostat s adekvatnim naradim. Levy horni si uz nepamatuji jaky k nemu byl pristup kdyz jsem dotahoval poprve, ale jelikoz byl dotahly, tak jsem se k nemu asi nejak dostal.
Naposledy upravil(a) swoop01 dne 17.2.2026, úte 16:29, celkem upraveno 3 x.
- Hampice
- SemTuFurt
Takže dá se jako uspokojující považovat alespoň kontrola utažení těch šroubů, co se na ně dá dostat?
Ale uvědomuju si, že se ta voda takhle kalí v podstatě od začátku, co je tam ten nový motor. Navíc ten bude vyrobenej určitě později, než 2018 a má těď najeto necelý kilo.
Ale uvědomuju si, že se ta voda takhle kalí v podstatě od začátku, co je tam ten nový motor. Navíc ten bude vyrobenej určitě později, než 2018 a má těď najeto necelý kilo.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
No to zalezi na tobe, jestli se s tim spokojis. Ja mel srouby volne vsechny, ale jako, ze absolutne... vpodstate bych je rukou vysrouboval ven. Ale taky jsem pod sebou jednoho krasnyho, mraziveho dne nasel pod sebou kaluz oleje.
Kdyby to nekoho jeste zajimalo detailneji, tak tady jsem vyhrabal video jak se k tomu chlapik probojovava pres katalyzator:
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=zCNp95x80QMFiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.