Proč ICS ukazuje špatnou spotřebu?
Proč ICS ukazuje špatnou spotřebu?
Zdar, dneska jsem bral plnou nádrž, a když jsem si spočítal spotřebu vzhledem k počtu ujetejch km od posledního tankování, tak mi vyšlo 7l na sto, ale ICS ukazuje 6l.To mi přijde jako docela velkej rozdíl. Proč to ukazuje blbě, a na základě jakejch dat vlastně ICS tu spotřebu počítá? 

Re: Proč ICS ukazuje špatnou spotřebu?
nevynulovalo sa ti to pocitadlo - Trip A? Nuluje sa to kazdych 10000km a resetuje aj priemerku.
147 1.9 JTD 85kW
Myslim,ze je to bezna vec na vacsine autach,ze PC ukazuje o cca liter mensiu spotrebu nez je real.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
No asi tak. Já viděl na kámošově ochcávce rv.2000 1,9tdi 70cosi kw spotřebu 4,2 tak se pak nediv. Jo hold automobilky se snaží dělat perpetum mobile nebo aspon se nás o tom snaží přesvědčit lživými údaji

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
ale tak já jsem tušil, že ta spotřeba bude vyšší než těch udávaných 6 litrů, nejsem přehnaně naivní
, ale čekal bych rozdíl pár deci, ne celej litr. Dyť řídící jednotka snad ví, kolik paliva vstřikuje do válců, tak z toho snad může spočítat spotřebu poměrně přesně, ne?
V téhle souvislosti mě taky napadá přesnost čerpacích zařízení, resp. jestli nečepujou pod míru (což je asi v Čechách dost pravděpodobný, bohužel). To bych pak měl v nádrži míň nafty, než kolik ukázala pumpa a tudíž kratší dojezd na nádrž.

V téhle souvislosti mě taky napadá přesnost čerpacích zařízení, resp. jestli nečepujou pod míru (což je asi v Čechách dost pravděpodobný, bohužel). To bych pak měl v nádrži míň nafty, než kolik ukázala pumpa a tudíž kratší dojezd na nádrž.
Mělo by to být myslím počítané od délky otevření vstřiku. Tj. při určité rychlosti a určitých otáčkách je nějaká doba otevření vstřiku za kterou projde určité množství paliva.
Bude na to prostě nějaká tabulka podle které si to počítá a dělá průměr.
Bude na to prostě nějaká tabulka podle které si to počítá a dělá průměr.
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
...italské dobrodružství pokračuje. Stilo MW 1.9 JTD Mjet
Mně tam svítilo 6,9 a bylo to 8,1, teď svítí 6,6 a je to tak 7,3. Co nádrž, to jiný hodnoty.
Ten reset ručně udělat nejde? Mám pocit, že jsem někde četl, že se to nuluje po načepování plné, ale to je jistě blbost.
Mysíte, že na to mají vliv i úpravy výkonu? Že jsou ty přednastavené hodnoty nastavené na parametry motoru v základu?
Ten reset ručně udělat nejde? Mám pocit, že jsem někde četl, že se to nuluje po načepování plné, ale to je jistě blbost.
Mysíte, že na to mají vliv i úpravy výkonu? Že jsou ty přednastavené hodnoty nastavené na parametry motoru v základu?
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm2 2011 | Ragazzon
Ducati Monster S4Rs
Ex.: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2001; Mazda 3 MPS MKII 2009
Ducati Monster S4Rs
Resetneš delším podržením tlačítka na pravé páčce. Držíš dokud to nepípne.
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
Tak jsem brouzdal po netu a ono i to počítání spotřeby podle toho, kolik se vlezlo PHM do nádrže je dost orientační
Na stránkách českého metrologického instutu jsem narazil na toto:
Chci podat podnět na prošetření benzinové stanice v X. Byl jsem šokován když jsem do čtyřicetipětilitrové nádrže načerpal 49 litrů benzínu. Nemluvě o tom, že v nádrži již benzín byl. Obsluha se hájila že čerpací stojany jsou řádně certifikovány. Chtěl bych Vás jménem nás motoristů požádat o nápravu. Jednalo se o Škodu FABII 1.2 se standardní nádrží na 45 litrů . Natankoval jsem 49,1 litru . Když jsem k benzínové stanici přijížděl rozsvítila se mi kontrolka na dojezd 100 km. V nádrži tak muselo být alespoň 5 l benzínu.
Cituji část odpovědi:
...výrobce vozů zn. YYYY písemně potvrdil, že určitým způsobem čerpání lze do nádrže načerpat běžně zřetelně více PH, neboť celkový objem nádrže, jejíž jmenovitý objem v dokladech k vozidlu je uveden 45 L , činí s bezpečnostním prostorem a nalévacím hrdlem 58 L s tolerancí 2 až 3 L...
celá odpověď zde:http://www.cmi.cz/index.php?wdc=5&lang=1#S015
Takže se může dost dobře stát, že načepuju třeba i víc paliva, než jsem vyjel, záleží na tom, jak to zrovna pění a kdy mi to ta pistole zastaví. Ten bezpečnostní prostor a ta tolerance je fakt obrovská.
Holt přesnou spotřebu se asi nikdy nedovím

Na stránkách českého metrologického instutu jsem narazil na toto:

Chci podat podnět na prošetření benzinové stanice v X. Byl jsem šokován když jsem do čtyřicetipětilitrové nádrže načerpal 49 litrů benzínu. Nemluvě o tom, že v nádrži již benzín byl. Obsluha se hájila že čerpací stojany jsou řádně certifikovány. Chtěl bych Vás jménem nás motoristů požádat o nápravu. Jednalo se o Škodu FABII 1.2 se standardní nádrží na 45 litrů . Natankoval jsem 49,1 litru . Když jsem k benzínové stanici přijížděl rozsvítila se mi kontrolka na dojezd 100 km. V nádrži tak muselo být alespoň 5 l benzínu.
Cituji část odpovědi:

...výrobce vozů zn. YYYY písemně potvrdil, že určitým způsobem čerpání lze do nádrže načerpat běžně zřetelně více PH, neboť celkový objem nádrže, jejíž jmenovitý objem v dokladech k vozidlu je uveden 45 L , činí s bezpečnostním prostorem a nalévacím hrdlem 58 L s tolerancí 2 až 3 L...
celá odpověď zde:http://www.cmi.cz/index.php?wdc=5&lang=1#S015
Takže se může dost dobře stát, že načepuju třeba i víc paliva, než jsem vyjel, záleží na tom, jak to zrovna pění a kdy mi to ta pistole zastaví. Ten bezpečnostní prostor a ta tolerance je fakt obrovská.

Holt přesnou spotřebu se asi nikdy nedovím

Re:
Ja vzdy tankujem az po vrch hrdla,takze take blamaze nech si nechaju pre seba. Takto mam spotrebu skoro presnu a nejaka ta decka je mi ukradnuta.
I já mám počitadlo hezky optimistické, a to o dobrých 1,5 l, ukazuje i nesmyslný dojezd (po natankování bohatě přes 2000 km). Kilometry přitom odpovídají, nulování jsem bez úspěchu vyzkoušel. Počítání spotřeby podle tankování mi sedí (a sedělo i na jiných autech). 

156 SW 1.9 JTDm
Re: Re:
Vidim,ze mi tecie cez hrdlo von,nie?elbandito píše:jak si můžeš bejt tak jistej, že jsi to nalil až po vrch hrdla, posvítíš si zápalkou abys viděl hladinu?Alfik píše:Ja vzdy tankujem az po vrch hrdla...

Hm hm tak to jsi asi netankoval nikdy do plna ne ? Na třetí docvaknutí už většinou jde vidět hladina leda že by tam u vás benzináři ještě šikovněji napěnovali naftu
.
No ono se stačí podívat když je test nafty v AutoDieselu kolik máme pěnivost mi a kolik Němci. To se pak okrádají lidi když nám prodávají sifon

No ono se stačí podívat když je test nafty v AutoDieselu kolik máme pěnivost mi a kolik Němci. To se pak okrádají lidi když nám prodávají sifon

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Koukám, že jsem tu diskuzi poslal trochu jinam
Vlastně jsem ani tu rubriku nevybral úplně nejlíp...
No jestli se to admin rozhodne šoupnout do popelnice, tak se zlobit nebudu
Mě prostě jen zaujal ten litrovej rozdíl. Když to nepočítá správně tak na co to pak je, že?

No jestli se to admin rozhodne šoupnout do popelnice, tak se zlobit nebudu

Mě prostě jen zaujal ten litrovej rozdíl. Když to nepočítá správně tak na co to pak je, že?

- Lukyn
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě to proměřuje přes 2litry, teď mám na pc 4,9 a v reálu 7,2, zaslechl jsem, že dost zkresluje, když je motor načipovaný, jinak zajímavé je : pozoruji, zhruba odpovídající aktuální i dlouhodobou spotřebu, když je motor studený, až se zahřeje pak začne spotřeba na pc klesat…
Jinak škodovky mají palubáky přesné (max. desetiny rozdílu)
Jinak škodovky mají palubáky přesné (max. desetiny rozdílu)
GAME OVER
156 JTDm 20V, nero, attrezzatura completa
156 JTDm 20V, nero, attrezzatura completa
Nejsepší je vyjet nárž do mrtě a pak natankovat plnou, pak máš plus mínuj litr přesnej objem v nádrži zapsat stav km, pak stačí při každym tankování nabrat do plna a spočítat to dle ujetých km.. Problém viz. výše je věřit benzínce že ti tam pustuli přesně to co Ti naúčtovali a pak ještě jestli počitadlo kilometrů v autě měří správně... Ale věřim že chyba v tomto měření spotřeby od plné nádrže bude rozhodně menší než kterou udělá BC 

156 SW 2,4JTD 103kW nero
Lukyn píše: Jinak škodovky mají palubáky přesné (max. desetiny rozdílu)
Tomu by som moc neveril. Par aut VW Group som mal. Jedno zo 4 ukazovalo skoro presne. Tie ostatne tak okolo 7 deci rozdiel. Je to asi kus od kusa.
Vynulováno a hnedle jsme na 9 

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm2 2011 | Ragazzon
Ducati Monster S4Rs
Ducati Monster S4Rs