Na kolik vyjde prosim v Brne samotna montaz? Dikyryb píše:Danopanci - do Hook jsem nepsal a žádné fotky nemám. Musím si na to udělat víc času. Zatím jsem se ptal jen u jednoho chlapíka v Brně na Bratislavské http://www.mw-taznazarizeni.brnensko.com
Cena 6840kč šrouby, 9120kč bajonet, vše se 7pólovou zásuvkou. 13polova zásuvka +1350kč Údajně se tam řeže jen ten spodní díl. Asi tak jak dával fotku ingwar7. To bych ještě zkousnul.
AR 159 - kolik má na kouli?
Re: AR 159 - kolik má na kouli?
AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Tak to teda nevím. Vždycky jsem se ptal na celkovou cenu a byl jsem i dost překvapenej, že sem se vlezl vždycky do 10k kč.
Totiž u jednoho nejmenovaného oficiálního prodejce v Matičce P, mi nabídli "velice slušnou" cenu 29,5k kč, a že jsem u nich to auto koupil, tak že mi dají 10k kč slevu, takže za 20k kč. Jinak jestli si dobře pamatuji, tak chtěli za montáž 6,5k kč + DPH.
Jinak protože mám senzory, tak si tam nechám dát bajonet a do IT ho oddělám - pokud nepojedu s bydlíkem
Když jsem u toho. Ti co už kouli máte, vadí ta samotná koule těm senzorům? Nebo ji nevidí? Jak senzory vypínáte? Tlačítkem, nebo se vypnou automaticky, když je něco strčenýho v zásuvce tažného?

Jinak protože mám senzory, tak si tam nechám dát bajonet a do IT ho oddělám - pokud nepojedu s bydlíkem

Když jsem u toho. Ti co už kouli máte, vadí ta samotná koule těm senzorům? Nebo ji nevidí? Jak senzory vypínáte? Tlačítkem, nebo se vypnou automaticky, když je něco strčenýho v zásuvce tažného?
159SW 2.0JTDm Distinctive Rubino
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
diky za info, zkusim se poptat na samotnou montaz
AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Tak to pomalu posouvám dál. Za těch cca 9k kč v HOOK nabízí univerzální sadu elektriky. Ta se napojuje na dráty u světel odbočkami a jedná se o 7mi pólovou zásuvku. Montují i originální elektriku, která se připojuje na originální konektory v autě. Ta je samo dražší asi o 1500 kč:) Potom celková instalace i s 13ti pólovou zásuvkou s trvalím + a relé dobíjení pro karavan přijde na 12100 kč. To je maximum co tam jde dát pro tažení obytňáku. Tato elektrika umí i odpojit couvací senzory a to tak, že každá tato řídící jednotka, která se tam dodává, má na sobě nějaká kód, který se musí nahrát do ŘJ. To ale HOOK neumí a musí se navštívit autorizovaný servis. Podle toho zo mi říkal ten technik, tak autorizované servisy s tím mají problém, protože jim to bere práci a údajně kvůli tomu ruši záruky na auto. Takže pozor! Prý teda na to nemají nárok. Existuje nějaký zákon, který dovoluje si vybrat servis a díly i u neautorizovaného servisu - nevíte co je to za zákon? Nakonec možná dělají montáže i pro autorizované servisy, které to prodávají za své, že?
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
blbost, já umím nastavit, aby auto vědělo, že tam máš tažné zařízení a nejsem autorizovaný servis

Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
cendler:
Tedy i aktivovat funkci, při které, když zařadíš zpátečku a máš zapojený vlek, tak se ti neaktivují couvací senzory? Tak to je dobré vědět, protože Motortec více jak týden nereaguje na emailový dotaz ohledně kompletní montáže celého tažného zařízení. Natož jen nějaký zásah do ŘJ. Asi to není pro ně zajímavé, jinak si nedokážu představit, že ani neodpoví.
Když si to nechám namontovat v HOOK, nastavíš mi to? Auto nemám ani rok a nerad bych ztratil záruku, kvůli nějakému neodbornému zásahu, kde se budou stříhat dráty.
Tedy i aktivovat funkci, při které, když zařadíš zpátečku a máš zapojený vlek, tak se ti neaktivují couvací senzory? Tak to je dobré vědět, protože Motortec více jak týden nereaguje na emailový dotaz ohledně kompletní montáže celého tažného zařízení. Natož jen nějaký zásah do ŘJ. Asi to není pro ně zajímavé, jinak si nedokážu představit, že ani neodpoví.
Když si to nechám namontovat v HOOK, nastavíš mi to? Auto nemám ani rok a nerad bych ztratil záruku, kvůli nějakému neodbornému zásahu, kde se budou stříhat dráty.
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ryb : klidně to není problém, ale musíš tam mít tu elektroniku pro AR159 a ne, nějakou univerzál
Mělo by to být toto
http://www.ses-sl.sk/kata/ses-katalog-e ... y-2008.pdf
Je to nějaký švýcarský výrobce. Ukazoval mi elektriku na 156ku i s návodem. Žádný stříhání, jen konektory.
http://www.ses-sl.sk/kata/ses-katalog-e ... y-2008.pdf
Je to nějaký švýcarský výrobce. Ukazoval mi elektriku na 156ku i s návodem. Žádný stříhání, jen konektory.
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Teda slovensko - švýcarský výrobce 

155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Tak chalani - ako pokračujete s ťažným ???? Čas motosezóny sa blíži a ja nemám s čím ťahať vozík s motorkou.
Prosím Vás - kto má foto ťažného zariadenia Westfalia - alebo iného - prípadne nejaké skúsenosti aby nás informoval.
ĎAKUJEM
Prosím Vás - kto má foto ťažného zariadenia Westfalia - alebo iného - prípadne nejaké skúsenosti aby nás informoval.
ĎAKUJEM

Alfa Romeo 159 2,4JTDm Qtronic PANTERA 2007 DPF on
Golf RALLYE
Alfa Romeo 147 TS Selespeed
Alfa ROMEO 156 TS Selespeed (RIP)
Golf RALLYE
Objednáno, čekám až to dovezou do ČR. Po Velikonocích montáž.
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Tak namontováno, ale!
Nevím co mám za auto, protože moje elektroinstalace na autě nesouhlasí s typovou sadou přímo pro AR159. Nesouhlasí ani s návodem pro auto. Teda alespoň v oblasti zadku auta. Vůbec tam nemám pojistkovou skříňku, která je pro napájení zesilovače BOSE atd. (v kufru vpravo u kombi, u sedanu vlevo - v návodu obr.62 na str.240), ze které se bere +. BOSE nemám a el. sedadla taky ne. Tak asi proto. Přívodní kabel, který tam je, je bez napětí a nevím kde má pojistku. Poraďte nevíte, kde by to mohlo být jištěný? S mechanikem jsme prolezli všechny pojistky v motoru a pod volantem a nic jsme nenašli.
Díky za každou radu ...
Nevím co mám za auto, protože moje elektroinstalace na autě nesouhlasí s typovou sadou přímo pro AR159. Nesouhlasí ani s návodem pro auto. Teda alespoň v oblasti zadku auta. Vůbec tam nemám pojistkovou skříňku, která je pro napájení zesilovače BOSE atd. (v kufru vpravo u kombi, u sedanu vlevo - v návodu obr.62 na str.240), ze které se bere +. BOSE nemám a el. sedadla taky ne. Tak asi proto. Přívodní kabel, který tam je, je bez napětí a nevím kde má pojistku. Poraďte nevíte, kde by to mohlo být jištěný? S mechanikem jsme prolezli všechny pojistky v motoru a pod volantem a nic jsme nenašli.
Díky za každou radu ...
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Nemám tam ani pojistku F55 na zásuvku v kufru. O té je psáno na str.293 obr.47. Zásuvku nám a funguje. Vy tam tu pojistkovou skříňku máte, ikdyž nemáte BOSE atd.?
Schéma zapojení ještě nemáte asi nikdo, že?
Schéma zapojení ještě nemáte asi nikdo, že?

155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
co jsem to měl rozebrané, tak a vlastně i u Adama ty pojistky máme a ani jeden nemáme bosse
schéma taky nemám, bohužel
schéma taky nemám, bohužel
Dík. A můžeš se podívat prosím, jestli je ta pojistková skříňka pod napětím i při vypnutém autě? Pokud ano, tak by měla být její pojistka na + pólu baterky, ne? Jesli jsem to dobře pochopi, tak na baterce jsou pojistky "pojistkových bloků". A ty jsou vlastně jen tři - u motoru, pod volantem a v kufru (kterou nemám). Jaký máš rok výroby? Asi to nebude typ po tom odlehčení v roce 2008, že? A nebo tomu, co to montoval, to neřekli, že je to odlehčená verze a máš to 200g těžší 

155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Tak vysvětleno. V rámci úspor (spíž finančních než hmotnostních) na některé trhy nedodávali kompletní elektroinstalaci a možná i něco dalšího
To se člověk dozví až to potřebuje. Takže jako spotřebitele mě jen může těšit, že mám auto o půl kila lehčí. Jinak musí od baterky dotáhnou samostatný + a pak to bude fungovat.

155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Proč od baterky, vem si plus od zapalovače co je v kufru, je to taky silové plus a hlavně máš tam pojistku
To nejde, protože když vytáhnu "Šém z hlavy toho golema", tak se zásuvka vypne a nefungovali by parkovací světla a ani trvalé + pro karavan. Musí se tam natáhnout samostatný kabel, nejlépe od baterky. Tak jsem se na to včera díval a mezi motorem a kabinou je dobře přístupná průchodka (pod mřížkou u stěračů - stěrače musí ven). Tou průchodkou ale už nikdy nido nic neprotáhne, protože vodiče ve svazku jsou v ní zalité v gumě. Stejná průchodka je i na druhé straně (před spolujezdcem), je tam teda míň drátů. Takže jediný způsob od pojistek pod volantem, pod lištama prahů až dozadu.
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jo to máš pravdu, stím karavanem atd.
No super ... prosím rýchlo to nafoť a šup šup fotky ....nekupujem ťažné - lebo čakám za Tebou.
Prípadne mi pošli foto ťažného odpojeného/zapojeného na môj email: pancurakdaniel@gmail.com
ďakujem
Prípadne mi pošli foto ťažného odpojeného/zapojeného na môj email: pancurakdaniel@gmail.com
ďakujem

Alfa Romeo 159 2,4JTDm Qtronic PANTERA 2007 DPF on
Golf RALLYE
Golf RALLYE
Tak už to mám komplet hotový. 13-ti pólová zásuvka, trvalé + a dobíjení. Při připojení tažného se automaticky odpojí zadní senzory. Všechno funguje. Proud vzali z pojistkové skříňky pod volantem, přibyly tam tři pojistky na kabelu (pojistka relé a řj tažného, pojistka dobíjení a pojistka trvalého +). Provedení je příkladné, sám jsem u toho byl ještě před tím než to všechno zadeklovali.
Co se týče přístupu firmy HOOK v Brně na Košulicové, tak prostě perfektní a profesionální. Poradily, vysvětlili. K autu se mechanik choval jako k vlastnímu, pořád se chodil umývat, když sahal na tapecirunk. A nebylo to asi jen kvůli tomu, že jsem byl u toho. Vedle dělali Oktávku a bylo to to stejný. Můžu jen doporučit.
Fotky sem dám až to vyfotím.
Co se týče přístupu firmy HOOK v Brně na Košulicové, tak prostě perfektní a profesionální. Poradily, vysvětlili. K autu se mechanik choval jako k vlastnímu, pořád se chodil umývat, když sahal na tapecirunk. A nebylo to asi jen kvůli tomu, že jsem byl u toho. Vedle dělali Oktávku a bylo to to stejný. Můžu jen doporučit.

Fotky sem dám až to vyfotím.
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
a nakolik to u nich komplet vyslo prosim te? 

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Pokud máš vzadu v kufru pojistkovou skříň, tak by to mělo být kolem 11500kč. Pokud ne a bude se muset tahat + od volantu, tak to bude o něco víc. Skoro 8 stálo tažný, 2,8 stála elektrika, 0,5 dobíjení a 0,2 stálé +. No a jak se to dělá - mínus sleva, plus práce a celkem jak jsem napsal. Přiznali, že díky tomu, že museli natáhnout to +, tak že nic nevidělali. Hráli si s tím vlastně dva dny (1. - kula, 2. - elektrika).
155 1.8ST Sport
155 1.8ST Sport
Kurnik, skoda ze jsem si to tu neprecetl driv, mam v Brne domluveneho cloveka, co to dela uz dlouho (ma firmu a nedela nic jinyho nez tazna zarizeni) a na 159ku tazne+elektorinstalace+prace = 7 tisic a trva to 4 hodiny a je to taky vcetne odpojovani parkovacich senzoru vzadu
je to cena za tazne na pevno, za priplatek kolem 1500,- je to odnimatelny bajonet, jestli si to dobre pamatuju.
Kontakt na nej: Wujčík,606717534

Kontakt na nej: Wujčík,606717534
AR 159 SW 2,4 20V 147kw