a mimochodem: Kdo byl na fesťáku v Kunčicích černou 159?

Věř mi, dvouhmota to nebude, to by dělalo bordel i při neutrálu, navíc jestli se nemýlím, setrvačník je pevně spojen s motorem aby vyrovnával jeho kmity a nepravidelnosti, od toho tam taky je. Spojování a rozpojování spojky s ním tedy až zas tak nesouvisí. Jinak je ale zbytečné nad tím polemizovat - naklusej s tím do servisu a nech to spravit, budeš mít klidssvd píše:Má někdo konkrétní zkušenost jak to probíhá a co to dělá když se totálně rozletí dvouhomta? Protože neveřim že by třeba spojka nebo ložisko mohlo zažít takovouhle náhlou smrt co se mi stala. U ty dvouhmoty možná nějaky naznak byl, takovy to zachrastění při chcípnutí motoru ale známýmu to dela 159 taky a už s tim jezdi roky...= může rozletěná dvouhmota mít moje příznaky? (Šílený skřípavý zvuk při pouštění spojky do záběru, v podstatě nemožnost tu spojku uplně pustit?) Na neutrál ji pustim normálně a nic to nedělá + spojka jde mnohem lehčeji než před tím.
Díky pánové
piska to len 5sekund tak si myslim ze to volnobezka nebude ak by bola tak to piska stale....cendler píše:1kovi : to je samonapínací řemen, ten dotáhnout nejde a nový tam budeš horko těžko dostávat, to mi věř
Jasny jasny, v servisu už to je ale na rozdělání se to dostane až zítra odpoledne a pak už nic neobjednam až do příštího týdne takže si díly ktery by to mohly bejt obstaram předem a ty co nebudou potřeba se zase vratěj. Ale treba ten setrvak je docela palka a zas nechci zbytečně brat těch dilu hromadu tak proto takhle pátrám. ;) jinak to zní logicky takže díkyriprex píše:Věř mi, dvouhmota to nebude, to by dělalo bordel i při neutrálu, navíc jestli se nemýlím, setrvačník je pevně spojen s motorem aby vyrovnával jeho kmity a nepravidelnosti, od toho tam taky je. Spojování a rozpojování spojky s ním tedy až zas tak nesouvisí. Jinak je ale zbytečné nad tím polemizovat - naklusej s tím do servisu a nech to spravit, budeš mít klidssvd píše:Má někdo konkrétní zkušenost jak to probíhá a co to dělá když se totálně rozletí dvouhomta? Protože neveřim že by třeba spojka nebo ložisko mohlo zažít takovouhle náhlou smrt co se mi stala. U ty dvouhmoty možná nějaky naznak byl, takovy to zachrastění při chcípnutí motoru ale známýmu to dela 159 taky a už s tim jezdi roky...= může rozletěná dvouhmota mít moje příznaky? (Šílený skřípavý zvuk při pouštění spojky do záběru, v podstatě nemožnost tu spojku uplně pustit?) Na neutrál ji pustim normálně a nic to nedělá + spojka jde mnohem lehčeji než před tím.
Díky pánové
myslim, ze to nie je az tak tragicke, ked som ja svoju kupoval, stala cca 4 mesiace na bazare a to bolo este zima (dake dva som ju sledoval), s tym, ze raz za cas niekto pozrel, nastartoval, vypol, raz za dva tyzdne sa niekto previezol (asi tak ako ja prvy krat s bazarnikom 2-3km) ... ide v poho, aj baterka, na to ze stala tak dlho, vacsi problem pri takomto stani vidim v brzdach, ktore ti nahrdzaveju, aj ked je pravdou, ze pri uskladneni treba aj baterku odpajat, ale tyzden, dva ...vvenalfa píše:Ahoj, jen malá poznámka, taková myšlenka. Když jsem kupoval AR 159 a v servise při diagnostice mi borec říkal, že když auto delší dobu stojí (týden +), tak baterie stále malinko ztrácí kapacitu, proto by se měla odpojovat. Protože při nastartování, je tam ještě větší úbytek napětí a může odejít nějaké čidlo nebo řídící jednotka.
Tak mě napadlo, má někdo zkušenost s odpojovačem baterie (nebo jak se tomu říká)? Mám na mysli názor a realizaci.
no tak je celkem logicke ze kdyz auto stoji ze stale odebira nejakou tu energii(pamet autoradia,alarm,dioda na dverich u ridicevvenalfa píše:Ahoj, jen malá poznámka, taková myšlenka. Když jsem kupoval AR 159 a v servise při diagnostice mi borec říkal, že když auto delší dobu stojí (týden +), tak baterie stále malinko ztrácí kapacitu, proto by se měla odpojovat. Protože při nastartování, je tam ještě větší úbytek napětí a může odejít nějaké čidlo nebo řídící jednotka.
Tak mě napadlo, má někdo zkušenost s odpojovačem baterie (nebo jak se tomu říká)? Mám na mysli názor a realizaci.
Tak nevim jestli to ma byt legrace ale ja tam vidim jen kytky.jurki888 píše:ovladace http://www.ftdi.com
hmm,ale hezky kytkyMartas 01 píše:Tak nevim jestli to ma byt legrace ale ja tam vidim jen kytky.jurki888 píše:ovladace http://www.ftdi.com
toto je super aj kkl aj elmMartas 01 píše:Tak to nedokazu posoudit u mne vydrzi jen kaktus.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host