Nevrze ti nekde ulozeni tlumicu? Staci aby se nekam dostala voda a sul a pak to drhne. Nevrze ti to vic, kdyz prejedes treba retarder? Taky drzaky stabilizatoru muzou byt vinici. Jemne vibraze se ti muzou prenaset protoze cela naprava se nepohybuje volne, ale pres nejky zader... Je to ale jen napad.Hampice píše:Nedá mi to a ještě jednou zde popíšu co to dělá mě, jestli někoho něco nenapadne:
Při studeném motoru je vše naprosto v pořádku. Po nějaké době jízdy (ani si nejsem jistej, jestli to souvisí s teplotou (čeho)) začne při otáčení volantem v řízení vrzat, jako by se guma třela o kov. Při tom se do volantu (při vyšších rychlostech i v přímém směru) a pedálu spojky přenáší jemné vibrace, které se postupně zintenzivňují.é...
Nové řízení
- Žížal
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové řízení
Čerpadlo serva- 159 SW 1,9 jtdm 110kW
Ahoj,
máte někdo zkušenost s výměnou čerpadla na servu? Na co si dát bacha, kolik za to, apod? Dělá mi to šílený zvuky a dnes jsem to dal na opravu. Víte někdo jaký se tam potom lije olej? Měl by to být dextron 3. Máte někdo podobně smutnou zkušenost s čerpadlem, který měním po 95K km?
Příznaky: vrže při ohřátí a točení volantem- nepřenáší vibrace a jde nic moc zvuk do kabiny.
A ještě jedna věc. Mají všechny 159 tak nízko nad vozovkou přední nápravu resp. spodní plastový kryt motoru. Na těch našich silnicích občas škrtám a jsem zvědav, co budu říkat, až do auta naložím rodinu a pojedeme někam se zátěží...
Předem díky za echo.
skleny
p.s.
nekdo tady psal, že do serva patří zelená tutela... ňák se mi to nezdá- v manuálu je dextron 3.
máte někdo zkušenost s výměnou čerpadla na servu? Na co si dát bacha, kolik za to, apod? Dělá mi to šílený zvuky a dnes jsem to dal na opravu. Víte někdo jaký se tam potom lije olej? Měl by to být dextron 3. Máte někdo podobně smutnou zkušenost s čerpadlem, který měním po 95K km?
Příznaky: vrže při ohřátí a točení volantem- nepřenáší vibrace a jde nic moc zvuk do kabiny.
A ještě jedna věc. Mají všechny 159 tak nízko nad vozovkou přední nápravu resp. spodní plastový kryt motoru. Na těch našich silnicích občas škrtám a jsem zvědav, co budu říkat, až do auta naložím rodinu a pojedeme někam se zátěží...
Předem díky za echo.
skleny
p.s.
nekdo tady psal, že do serva patří zelená tutela... ňák se mi to nezdá- v manuálu je dextron 3.
co to máš za manuál? Dextron 3, to je mi novinka
Ohledně toho škrtání buď v klidu, dělá to každá, pokud máš kryt, tak by to mělo být v cajku. Na druhou stranu naložení Alfy rodinkou nemá velký vliv na ponor vepředu, takže toho se bát nemusíš.

Ohledně toho škrtání buď v klidu, dělá to každá, pokud máš kryt, tak by to mělo být v cajku. Na druhou stranu naložení Alfy rodinkou nemá velký vliv na ponor vepředu, takže toho se bát nemusíš.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ok dik za uklidneni ohledne toho posazeni podvozku a skrtani.
ale co teda ten olej? co tam ma prijit? pripadne ocenim nejaky veruhodny odkaz.
mejtes
ale co teda ten olej? co tam ma prijit? pripadne ocenim nejaky veruhodny odkaz.
mejtes
http://alfisti.cz/technika/ostatni/*man ... lfa159.pdf
Tutela GI / E je červená (dávána fabrikou a dle AR by se měla vyměnit za zalenou)
Tutela GI / R je zelená (údajně má lepší vlastnosti za studena)
O Dextronu 3 není nikde ani zmínka...
Tutela GI / E je červená (dávána fabrikou a dle AR by se měla vyměnit za zalenou)
Tutela GI / R je zelená (údajně má lepší vlastnosti za studena)
O Dextronu 3 není nikde ani zmínka...
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Tak Dextron je snad jen specifikace, né?
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
- Hampice
- SemTuFurt
To Skleny: Mám stejné příznaky jako ty, taky jen po ohřátí. Dej vědět, čím to bylo.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
ahoj, potreboval bych tip, kde sehnat jen a pouze tyc rizeni na 159, coz by mela stat cca kolem 1000kc, pokud se nepletu..? - muj mechanik rikal, ze snad tedka neni vubec k sehnani v CR. Dekuju 

AR 159 1.9JTDm 110kW
Tak to asi jedině vrakoviště... přecijen už s tím malinko zkušeností mám. Mě se tehdy podělal jen kloubek na axiální tyčce, což je "věc" našroubovaná na tyči řízení a ve Fiatu mi řekli, že samostatně se to neprodává, pouze celá tyč včetně toho kloubku. Tak jsem ten kloubek sehnal na vrakáči za litr, ale ani né snad po měsíci se mi vysypala celá tyč a začala z ní téct servokapalina. Takže samotnou tyč těžko seženeš. Ale zkus allegro.pl, třeba budeš mít štěstí a někdo jí tam bude prodávat "na díly" bez kloubků. Ale nevím jakou budeš mít jistotu, že se Ti za nějaký čas nepodělá. Já kdyžtak umím sehnat komplet tyč i s čepama, tak jak jí prodává Fiat za cca 30tisíc a já jí mám za 1240,- zlotek, ale to už sis asi přečetl výš...
a jen dotaz, co s tím přesně máš?
a jen dotaz, co s tím přesně máš?
ja popravde nevim. auto jsem koupil min tyden a ve fiatu mi pri prohlidce rekli ze je proste spatna tyc rizeni- je tam velka vule - ja jsem hodne velikej lajk v tomhle smeru..a ze se to origo samostatne neprodava (respektive cely rizeni, coz vim ze jste resili - cetl jsem vyse), ale necha se podle nich i podle mechanika, co mi to spravuje,neorigo snad sehnat jen ta tycka, coz vcetne opravy v autoriz. servise cca dvojka. teda doufam, nechce se mi resit hnedka cely rizeni... 

AR 159 1.9JTDm 110kW
Já když jsem měl v pytli tu tyčku, nemyslím tyč řízení, ale ten kloubek, tak mi na to taky přišli v autorizáku když jsem tam jel na geometrii. Hýbalo se kvůli tomu celé pravé kolo a příčinou byla axiální tyčka s kloubem, přesně ten kloub na ní měl vůli. Novej ho určitě neseženeš, i když nechápu proč, je na řídící tyči jen našroubovanej, ale ten co jsem tehdy na vrakovišti koupil mám kdyžtak doma. Pokud máš problém jen v tom kloubu, tak Ti ho za litr nechám. Taky jsem ho tak koupil. Mám z mého původního řízení kdyžtak k dispozici oba, ale na jednom chybí čep, nešel ven, tak to mechanik upálil flexou. Ale jak jsem psal výš, já taky vyměnil jen ten kloubek a netrvalo měsíc a tyč mi začala sáknout až povolila úplně. Bylo to tam kvůli tomu vadnýmu klobku "vyviklaný" a silenblok na řídící tyči už ten tah "novýho" kloubu nevydržel. čus, jdu chrápat.
jasny, dik moc, jak rikam - ja se v tomhle zase tak moc neorientuju, takze tuhle nasi konverzaci projdu s tim mym mekanikem a kdyztak bych si to od tebe vzal
taky dobrou.

AR 159 1.9JTDm 110kW
Zdravím všetkých,
kúpil som pred pár mesiacmi Alfu 159. V poslednom čase začala vydávať divné zvuky pri zatáčaní v pomalých rýchlostiach - zvuk to má ako trolejbus. Kontroloval som kvapalinu, je jej tam dosť, nemám zelenú ale červenú.
Dnes som dával čistiť klímu, tak som servisákovi povedal nech sa na to pozrie a on mi povedal, že to vyzerá na odchádzajúce čerpadlo serva. Čítal som tu, že niekoľko z Vás malo problémy s riadením, nechcel by som skončiť tak, že vymením čerpadlo a potom zistím, že to nebolo ono a musím meniť aj riadenie.
Pri zatáčaní to len vydáva zvuk (fakt hučanie ako v trolejbuse), nič ani netrhá ani nebúcha, ani nie je nič cítiť na volante. Keď je auto studené, tak to nerobí, ale po pár minútach jazdy to začne.
Dík
kúpil som pred pár mesiacmi Alfu 159. V poslednom čase začala vydávať divné zvuky pri zatáčaní v pomalých rýchlostiach - zvuk to má ako trolejbus. Kontroloval som kvapalinu, je jej tam dosť, nemám zelenú ale červenú.
Dnes som dával čistiť klímu, tak som servisákovi povedal nech sa na to pozrie a on mi povedal, že to vyzerá na odchádzajúce čerpadlo serva. Čítal som tu, že niekoľko z Vás malo problémy s riadením, nechcel by som skončiť tak, že vymením čerpadlo a potom zistím, že to nebolo ono a musím meniť aj riadenie.
Pri zatáčaní to len vydáva zvuk (fakt hučanie ako v trolejbuse), nič ani netrhá ani nebúcha, ani nie je nič cítiť na volante. Keď je auto studené, tak to nerobí, ale po pár minútach jazdy to začne.
Dík
- Davie
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to hučí a trošinku to vibruje do pedálů, tak bych řekl, že je to jako jsem to měl já a to je, že ti teklo řízení. U mě si stačilo šáhnout na ten spoj mezi kolem a řídící tyčí a bylo to tam pěkně mokrý. Hlavně s tím moc nejezdi. Já pořád dolejval a dolejval a pak to servo udělalo takovej tlak, že se to protrhlo úplně a nešlo s tím potom skoro ani hnout.
ALFA ROMEO BRERA 3.2JTS Q4
mne ale nic netecie, tekutiny mam dost. Par krat som to skontroloval, nic mi neubuda.
A hučí to jen při plným rejdu nebo při jakýmkoli točení volantem?
pri normalnych zatackach v rychlosti 50 a viac to ani nie je pocut. Najhorsie je to pri parkovani a plnom rajde, ale hucat to zacina uz pri malom pohybe volantom. Odkedy to zacalo, som uz najazdil nejakych 3000 km a nezhorsuje sa to, ani kvapalina nemizne.
Prave som sa bavil s jednym znamym, vraj, ak som skrkol podvozok (co som aj spravil) mohol som pokrivit nejaku trubku zo serva a teraz ma mensi tlak. Neviem, budem to musiet dat na zdvihak. Chcem najskor eliminovat jednoduchsie a lacnejsie moznosti.
Kvapalinu mam cervenu, ale zda sa mi nejaka kalna. Ma taka byt?
Prave som sa bavil s jednym znamym, vraj, ak som skrkol podvozok (co som aj spravil) mohol som pokrivit nejaku trubku zo serva a teraz ma mensi tlak. Neviem, budem to musiet dat na zdvihak. Chcem najskor eliminovat jednoduchsie a lacnejsie moznosti.
Kvapalinu mam cervenu, ale zda sa mi nejaka kalna. Ma taka byt?
Ze spoda máš přece kryt, tak jsi škrtnutím podvozkem nemohl nikde nic ohnout. Spíš bych to fakt tipoval na tu servo pumpu, že odchází. Ale ještě zkontroluj hladinu kapaliny, protože když je jí míň, tak to dělá přesně ty zvuky co popisuješ.
Dělá mi to naprosto to samé, když je auto studený otáčím jako po másle, když se zahřeje trochu je to slyšet, kapalina neubývá a nic se nezhoršuje
, když jsem to zmínil v Alfě, bylo mi řečeno, že se měnila kapalina a nádobka serva, že víčko propouští vzduch a mělo by to svištět, tudíž to zkusím na jaře vyměnit a bude.

AR 159 SW 2,4 jtd 147kw - 2006
- Hampice
- SemTuFurt
Výměna nádržky řeší situaci, kdy ti olej při točení pění. To neni tvůj (a můj a spousty dalších lidí) problém 

Alfa Romeo 164 QV (1992)
- Adamsquare
- SemTuFurt
Já jsem od včerejška docela nas*anej, jelikož mi asi servo vyrábí nějaký pazvuky
Asi před 14dny se začal při studenym startu ozývat lehce pískající zvuk. Prakticky stejný jako když mi na podzim prokluzoval mikrořemen k alternátoru. Po prohlídce jsme zjistili, že to jde od serva a v nádržce je místo červený kapaliny hnědej humus. Ve středu jsem ji nechal vyměnit za novou, jenže zvuky jsou tam pořád. Po cca minutě se to "ohřeje" a je klid, ale když ráno nastartuju, tak to popískává a chrastí

Asi před 14dny se začal při studenym startu ozývat lehce pískající zvuk. Prakticky stejný jako když mi na podzim prokluzoval mikrořemen k alternátoru. Po prohlídce jsme zjistili, že to jde od serva a v nádržce je místo červený kapaliny hnědej humus. Ve středu jsem ji nechal vyměnit za novou, jenže zvuky jsou tam pořád. Po cca minutě se to "ohřeje" a je klid, ale když ráno nastartuju, tak to popískává a chrastí

//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
Tak když to vidím a slyším tak člověk kdo projektoval a podílel se na vývoji řízení 159 by mohl už raději opustit vál... Jo a nechte mě snít mým snem o výměně nádobky :-) nebo mi rovnou řekněte co je to zač...
Příští pátek se chystám na 1200 km dlouhej výlet k žabožroutům tak bych nerad abychom se někde stavovali v servisu :-) 

Ja som s tym uz presiel 3000km a ziadna zmena. Bol som s tym aj v taliansku a tam som sa trochu obaval, ci sa alficke nezapaci doma a nebude chciet zostat dlhsie, ale nastastie sa jej nechcelo. Treba len dalej klopat na drevo. V pondelok asi skocim do alfy a dam to skontrolovat. Napisem sem co mi povedia.
To bych ti byl vděčný, protože kdyby to bylo něco závažnějšího taky bych to raději nechal opravit, vypadá to že nám to opravdu dělá to samé 

Tak jak to popisujete tak mam pocit ze me to vydava stejny zvuky jak vam nijak se to nezhorsuje snad jen kdyz dam 19 kola tak je to slyset casteji mam s tim najeto tak 8000km a porad stejny tak nejak jsem se s tim smiril tak jsem zvedavy co ti reknou v servisu..
EX:Alfa romeo 159 SW 2,4 JTD ti
EX: 2x 147 1,6 .
EX: 2x 147 1,6 .