No ono to teď tu špičku se štěstím snese, ale jak budeš laborovat s nějakým velkým turbem a nastavením wastegate, tak bys tam mohl taky toho tlaku poslat trošičku "přespříliš"

což by origo těsnění už dát nemuselo a pak je to rychlý... Taky když tam pereš už o moc víc vzduchu, chce to taky posílit na straně dodávky paliva, proto se dávají větší vstřiky a palivový čerpadlo s větším tlakem. A vůbec, co intercooler?
Já si teď takovej nesmysl na blbnutí stavím, ale je to benzin, v sérii to má s 0,8 baru 180 koní, dal jsem 3x větší Intercooler, samozřejmě kat pryč, výfuk 2,5" a s boost controlerem, kterej oblbne wastegate můžu tlačit 1,2 baru, což je tlak, kterej motor v pohodě snese a budu na 230 koních (dle zkušeností lidí co to tak mají) na autě co nemá ani tunu. Ale ještě nemám zapojenou benz.pumpu, kterou jsem dal z Mercedesu 5,0 V8, aby měla dostatečnej tlak, při malým tlaku by totiž mohlo dojít k propálení pístu. Kdybych chtěl fouknout 1,6 baru, tak už musím mít ty úpravy dost rozsáhlý a na to kašlu, to auto mě vyšlo asi na 20t, nebudu do toho sypat desetitisíce...