Čau potřebuju radu, jak se oteplilo tak na motoru se vyskytli nějaké neduhy, nechápu co s tím má společnýho venkovní teplota ale budiž. Hustý je že ráno nic a odpoledne jak je teplo tak to zlobí.
1) motor při lehkém zatížení začne po krátké chvíli škubat, jakmile přidám nebo uberu plyn je to ok. Většinou 2,3,4 rychlostní stupeň což je pruda hlavně v obcích

.
2) kolem 1950 otáček je nerovnoměrný nárůst výkonu, takovej lehkej kopanec.
3) Když jedu nějakou rychlostí cca 70 a výš a mám vyřazeno lehce kolísají otáčky motoru 750 - 1000 ot ale jen někdy (tady jsem si všiml že je to patrnější před regenerací kur.ít.a), na volnoběh při stání na místě krásně ustálené otáčky.
Edit: 4) Stejně tak se objevuje kolísání tlaku turba na tom budíku na přístrojovce pouze pokud tlačí do 0,8 občas se stane že začne ukazatel "pomalu" lítat sem a tam v rozmezí třeba 0,6 až 0,8 nebo 0,4 - 0,8. Jinak jakmile je tlak výš vše je v pořádku, čidlo také vypadá ok protože (sem zase chytrej odsud z fóra) při vyřazené rychlosti absolutní 0 při zařazené a vyšlápnutém plynu lehce na 0.
Co sem si vydedukoval sám podle témat tady na fóru tak asi bude třeba odstavit klapky v sání (swirl), nejspíš i výměnu EGR. Každopádně mi nejde do hlavy to kolísání těch táček bez zařazené rychlosti za jízdy. Případně mě prosím opravte.
Nafta je tam OMV z poměrně frekventované benzínky v Brně, tak nepředpokládám nějaké nekvalitní palivo.
ještě se zeptám pokud odstavím ty swirl klapky může to nějak vadit dalším blbostem na motoru jako třeba DPF nebo jiným věcem pokud je tam nechám
Dík za názor
Off... Honda Civic 1,4i 66kW
Off... Mitsubishi Carisma 1,6 73kW
Alfa Romeo 159 Sportwagon, 2,4 JTDm 154kW swirl off