Nákup Mita - prosím o rady.
-
Michal5ran
Nákup Mita - prosím o rady.
Vážení alfisti a autíčkáři,
Přeji Vám hezký den a žádám vás o radu.
Zamiloval jsem se do Mita. Aktuálně vybírám, jak jistě víte těchto modelů je v nabídce jako šafránu, a tak je vybírání těžke, mě znalosti a zkušenosti z vozy a opravami jsou velice povrchní, zjednodušeně-nic si neudělám, se vším musím do servisu(heh). Mito splňuje, co potřebuji, je malinké, lehke a i přes silnější posilovač má krásné jízdní vlastnosti. Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby mi nevadilo si koupit tu nejslabší 1.4, která má 58 kW....servisem naprosto vděčný a s nadsázkou blbuprovozu schopný primitivní motor. Kdybych tenhle chtěl, tak se na vás neobracim, protože jeho nákupu se absolutně nebojím. Ale mám pocit, že by mě jeho malý výkon trápil, i když je alficka lehoucka. Závodit ale naplánuji, heh....což jen potvrdí to, že mám zájem o 1.4 Multiair 77 kW... Myslím, že 105 koňů na lehce press tunu těžký vuz mi na moje kodrcani bude stačit. A zde je ten kámen úrazu...mám trochu fobií z multiairu...mám opravdu s jistotou počítat, že po nákupu toho vozu budu muset počítat s 30k na opravu multiairu...je to taková jistota? Přidávám odkaz na vůz, zajímá mě váš názor na něj...já jsem opravdu lajk a proto potřebuji poradit. Do tohohle bych rád šel.
https://auto.bazos.cz/inzerat/203473010 ... -77-kw.php
Všem Vám moc děkuji za rady a názory! Omlouvám se za překlepy, píšu na telefonu.
Hezky den všem
Michal
Přeji Vám hezký den a žádám vás o radu.
Zamiloval jsem se do Mita. Aktuálně vybírám, jak jistě víte těchto modelů je v nabídce jako šafránu, a tak je vybírání těžke, mě znalosti a zkušenosti z vozy a opravami jsou velice povrchní, zjednodušeně-nic si neudělám, se vším musím do servisu(heh). Mito splňuje, co potřebuji, je malinké, lehke a i přes silnější posilovač má krásné jízdní vlastnosti. Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby mi nevadilo si koupit tu nejslabší 1.4, která má 58 kW....servisem naprosto vděčný a s nadsázkou blbuprovozu schopný primitivní motor. Kdybych tenhle chtěl, tak se na vás neobracim, protože jeho nákupu se absolutně nebojím. Ale mám pocit, že by mě jeho malý výkon trápil, i když je alficka lehoucka. Závodit ale naplánuji, heh....což jen potvrdí to, že mám zájem o 1.4 Multiair 77 kW... Myslím, že 105 koňů na lehce press tunu těžký vuz mi na moje kodrcani bude stačit. A zde je ten kámen úrazu...mám trochu fobií z multiairu...mám opravdu s jistotou počítat, že po nákupu toho vozu budu muset počítat s 30k na opravu multiairu...je to taková jistota? Přidávám odkaz na vůz, zajímá mě váš názor na něj...já jsem opravdu lajk a proto potřebuji poradit. Do tohohle bych rád šel.
https://auto.bazos.cz/inzerat/203473010 ... -77-kw.php
Všem Vám moc děkuji za rady a názory! Omlouvám se za překlepy, píšu na telefonu.
Hezky den všem
Michal
Re: Nákup Mita - prosím o rady.
ahoj, určitě je dobré se zeptat než něco koupit naslepo ;-) Tu slabou verzi neřeš, to by tě pak mrzelo.... pokud teda fakt nehledáš jen něco na převoz z A do B. Nemyslím že u Multiairu bys automaticky hned musel něco měnit, zas takový průšvih to není....
Každopádně určitě bych šel do T-jetu.... tam je jak výkon, tak spolehlivost, tak pohodové provozní náklady.
120PS verze bude bohatě stačit, třeba tady z Rakouska ;-)
https://www.autoscout24.com/offers/alfa ... _level=t10
Každopádně určitě bych šel do T-jetu.... tam je jak výkon, tak spolehlivost, tak pohodové provozní náklady.
120PS verze bude bohatě stačit, třeba tady z Rakouska ;-)
https://www.autoscout24.com/offers/alfa ... _level=t10
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
-
Michal5ran
Takže t-jet motory i když jsou s turbem jsou spolehlivější než atmo multijet?? To pak v tom případě ty atmo multijet museli být hodně náchylné a nebo naopak t-jet velice spolehlivé. Moc děkuji za odpověď! 

- Kontraktor
Zena ma v Mitu 1.4 57kw 2012 a je s tim naramne spokojena, mame ho 4 roky a krom zakladni udrzby jako vymena svici, rozvodu,brzd a tlumicu je ten motor nezmar ale jak pises je to trochu linejsi - neni to alfa motor no. Ale da se s tim jet svizne, jen te to nezarazi do sedacky jak TBI
...
Doporucuju ti pred koupi to hodit na osobni diag a vycist si chyby. My jsme to tenkrat neudelali a byl tam schovany snimac polohy volantu ...je tam elektromechanicky posilovac- super vec pokud funguje bez problemu. Ale odchazeji v tom snimace polohy volantu a oprava neni levna(8tacu v Plzni - ofico fiat JF Písek to vubec nechtel delat a odkazuje na Plzen). V zime se to projevuje mnohem vic nez v lete,to o tom skoro nevis. To je asi jedina bolest kterou s tim mame. Ze jedes a vypadne ti posilovac rizeni.
No preju stastnou ruku pri vyberu !
Doporucuju ti pred koupi to hodit na osobni diag a vycist si chyby. My jsme to tenkrat neudelali a byl tam schovany snimac polohy volantu ...je tam elektromechanicky posilovac- super vec pokud funguje bez problemu. Ale odchazeji v tom snimace polohy volantu a oprava neni levna(8tacu v Plzni - ofico fiat JF Písek to vubec nechtel delat a odkazuje na Plzen). V zime se to projevuje mnohem vic nez v lete,to o tom skoro nevis. To je asi jedina bolest kterou s tim mame. Ze jedes a vypadne ti posilovac rizeni.
No preju stastnou ruku pri vyberu !
Alfa romeo 159 1.75 TBI 147KW
Alfa romeo Mito 1.4 bezturbak 57KW,
ex. Alfa Romeo 147 1.6TS 77KW,
ex Alfa Romeo 147 1.6TS 88KW,
ex. Ford Fiesta 1.3 44KW,
ex. Lancia Lybra 1.8SW,
ex. Mazda MX-3 1.8 šestivál
Alfa romeo Mito 1.4 bezturbak 57KW,
ex. Alfa Romeo 147 1.6TS 77KW,
ex Alfa Romeo 147 1.6TS 88KW,
ex. Ford Fiesta 1.3 44KW,
ex. Lancia Lybra 1.8SW,
ex. Mazda MX-3 1.8 šestivál
-
Michal5ran
Moc děkuji! .)
T-jet je opravdu mimořádně spolehlivý.... samozřejmě když ho kupuješ se 150tkm tak už nikdy nevíš, ale v principu je to fakt povedený motor.Michal5ran píše: 8.7.2025, úte 22:05 Takže t-jet motory i když jsou s turbem jsou spolehlivější než atmo multijet?? To pak v tom případě ty atmo multijet museli být hodně náchylné a nebo naopak t-jet velice spolehlivé. Moc děkuji za odpověď!![]()
Jak je spolehlivý atmosferický multiair nevím (nepleť s multijetem, to je diesel), ale logicky tam prostě ta složitější multiair technologie je a pokazit se může.... A oprava na multiairu bude vždy dražší než na T-jetu.
Prostě si to kup v pěkném stavu s T-jetem a nic neřeš, fakt...
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
-
Michal5ran
Děkuji! ( Jo, myslel jsem Multiair....automatická oprava to zmrsila. )
-
Michal5ran
Doporučujete mi turbo a právě se objevilo tohle. Mám to z Pardubic co by kamenem dohodil. Takže se z toho asi stává favorit. https://auto.bazos.cz/inzerat/204939766 ... s-99kw.php
tak já jsem ti doporučoval T-jeta a tohle je Multiair s turbem. Ale nic proti, jestli se ti líbí a cenovka ti připadá OK, proč ne.... (já ceny Mita v oku fakt nemám, takže to nebudu hodnotit)
Kdysi jsem s Mitem s tímto motorem jezdil a jelo to moc pěkně.... akorát se mi zdá že to mělo snad jen pětikvalt, což je taková zvláštnost, protože T-jety měly rychlostí 6. Ale úplně nevím.... však na to mrkni jestli se ti to líbí....
Kdysi jsem s Mitem s tímto motorem jezdil a jelo to moc pěkně.... akorát se mi zdá že to mělo snad jen pětikvalt, což je taková zvláštnost, protože T-jety měly rychlostí 6. Ale úplně nevím.... však na to mrkni jestli se ti to líbí....
-
Michal5ran
No, jo...už to vidím...je to 5q a Multiair...ty toho teda dělali, hehe. Děkuji!
ale nechci tě odrazovat, i s tím pětikvaltem to jelo pěkně a vlastně mi v tom nic nechybělo... ale prostě bych volil 6Q a T-jeta. Samozřejmě raději tohle v pěkném stavu než nějakou mrchu s T-jetem :-)