Příspěvek
od Havoc » 29.4.2010, čtv 11:59
Dobrý den, jsem tu nový, koupil jsem si Alfu 156 a má také výše uvedené autorádio s navigací a telefonem Blaupunkt a hudbu Bose.
Autorádio dobré, hraje moc hezky, ale chybí mi zde USB a samozřejmě přehrávání mp3. Uvažuji tedy o jiném autorádiu, ale nechce se mi přijít o ostatní funkce, tj. o ovládání na volantu, CD měnič v zavazadlovém prostoru, ani o možnost telefonování, snad jen tu navigaci bych obětoval, používám v mobilu, i když, pokud by i ta fungovala když už to původní autorádio umí, proč ne.
Proto potřebuji poradit nějaké jiné dobré autorádio, které by mělo tytéž funkce jako má autorádio stávající, ale navíc i umělo přehrávat mp3 a mělo USB. Nezáleží mi na značce autorádia (samozřejmě pokud to bude něco lepšího, budu rád) ani na jeho provedení a desingu, snad jen stříbrnou barvu pro zachování vzhledu bych chtěl zachoval. A dále nejlépe, aby nové autorádio šlo zaměnit pokud možno bez zásahu do kabeláže, případně jen minimálně. Zajímavě kupříkladu vypadá autorádio co o pár příspěvků výše ukazuje Rostman, byť netuším co všechno umí.
Dokázal by mi někdo ze zkušenějších poradit nějakou odpovídající náhradu dle mých požadavků, u které máte ověřeno, že vše funguje jak má? Nechce se mi dokoupit nějaké "obyčejné" běžné autorádio na mp/3 s USB, kterých je v současné době v prodeji fůra za pár korun, ale přijít tak o vše ostatní. Samozřejmě vše co potřebuji bych mohl nahradit FM transmitterem, který používáme třeba v jiném rodinném autě, ale tohle řešení je bohužel takové nepraktické a ani ta kvalita poslechu není tak dokonalá, jako když hraje mp3 z autorádia přímo.
A ještě se zeptám na pár věcí když už jsem zde v tématu. Prozatím ke stávajícímu autorádiu, vzhledem k tomu, že jsem si alfu dotáhl z itálie, mám k dispozici pouze navigační CD itálie, nemá někdo z vás někde ke stažení fungující mapy ČR? Chtěl bych tu navigaci v autorádiu alespoň zkusit zprovoznit ať vidím, jak to funguje.
A čistě teoreticky, nemá někdo z vás někde ke stažení originální návod k tomuto autorádiu v češtině? Mám k alfě veškeré knihy, dokumentace, atd..., ale vše v italštině a konkrétně návod k tomuto autorádiu s navigací je kniha formátu A5 o 315 stranách plných italského textu... :-)
Děkuji mnohokrát za vaše rady a názory :-)
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Selespeed Sportwagon (11/2003)
BA3 2107 (1987)