Jaaaaara - Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1998)

Richie
SemTuFurt

Jaaaaara - Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1998)

Příspěvek od Richie » 10.5.2007, čtv 09:50

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 10.5.2007, čtv 10:21

myslim ze predni maska ma cosi do sebe...

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 10.5.2007, čtv 11:55

ja s ni jsem naprosto spokojeny, auto vypada agresivneji :cool:
Zmena ale probehla hlavne proto, ze mi nejaky h....o urvalo tu originalni mrizku. Tak jsem si rekl "kdyz uz, tak vymenim cely predek.." :)
Ex: bílá Alfa Romeo 156 2,4JTD

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 10.5.2007, čtv 11:56

ja jsem nerekl ze vypada spatne :)

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 10.5.2007, čtv 18:13

ja vim...to nebylo nic proti tobe :-D

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 11.7.2007, stř 10:35

mam otazecku...drnci ti retez olejoveho cerpadla?

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 14.7.2007, sob 00:58

no ted mi tam zacalo neco delat takovej divnej zvuk...oziva se piskani (coz by melo byt kladkou od rozvodu) a takovy pazvuk ktery jsem opravdu jeste nikde u niceho neslysel (neprijde mi, ze by mel cokoliv spolecnyho s rozvodama).... pocitam, ze se pristi tyden stavim za znamym aby motor poradne zkouknul a poslechnul
Mimochodem, taky ti Alfa tak kouri? Muze to byt vahou vzduchu (podle me uz neslouzi tak jak by mela), jeste chci zkusit vycistit ten ERG, ale nevim jestli to nejak pomuze

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 15.7.2007, ned 20:18

funkce vahy se da merit...ale pokud je baha KO tak jsou ve vykonu diry a tak..jinak pokud na to slapnu vic nez na 3/4 tak to proste kouri...na plnej to kouri dost....

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 16.7.2007, pon 08:13

presne ty diry obcas auto ma, tj. tahne a najednou prestana (tak vterina) a pak zase dobry..
Koukam, ze obema slusne kouri. Ale porad to na soutezici ve sprintech v kategorii diesel nema :-D

Vcera me ale Alfice docela slusne vylekala, zniceho nic mi do kopce pod plnym plynem chcipla..ale jakmile jsem zastavil a zkusil ji znova natocit, zase slapala v pohode...doufam, ze to nebylo / neni nic vaznyho. :smt021
kazdopadne ji tento tyden ceka dukladna prohlidna motoru

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 16.7.2007, pon 08:15

jo tak to mas jistou vahu..chce to novou a nebo ji zkus vycistit....
viz: http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... y-debimetr

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 16.7.2007, pon 12:56

Diky za radu, zkusim ji nejprve vycistit a uvidim, zda se neco zmeni.

To chcipani tim ale nebude,co? koukal jsem, ze par lidi to tak nejak resilo na alfa156.cz a pricinou by podle nich vetsinou mel byt spatny DRV ventil. Ale byli tam i taci, kteri ho vymenili a zmena zadna :smt013

Laco 910
Nováček

Příspěvek od Laco 910 » 16.7.2007, pon 19:23

Jaaaaara píše:no ted mi tam zacalo neco delat takovej divnej zvuk...oziva se piskani (coz by melo byt kladkou od rozvodu) a takovy pazvuk ktery jsem opravdu jeste nikde u niceho neslysel (neprijde mi, ze by mel cokoliv spolecnyho s rozvodama).... pocitam, ze se pristi tyden stavim za znamym aby motor poradne zkouknul a poslechnul
Mimochodem, taky ti Alfa tak kouri? Muze to byt vahou vzduchu (podle me uz neslouzi tak jak by mela), jeste chci zkusit vycistit ten ERG, ale nevim jestli to nejak pomuze
Nooo taký nejaký zvuk mám aj ja , ako keby som mal deravú hadicu od turba, a tiež som niekde čítal že to môže byť rozvodmi :roll: A dymí mi to riadne, keď na to dupnem,ale to je po chipe, EGR som čistil a váhu mám druhú(nie novú, s tou predtým mi to išlo len 150km/h)
Alfa Romeo Stelvio 2,2 JTD Q4
ex. MB CLS 320cdi
ex. Alfa Romeo 159 SW 1,9JTDm
ex. Alfa Romeo 156 1,9JTD

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 17.7.2007, úte 00:12

Laco 910 píše: Nooo taký nejaký zvuk mám aj ja , ako keby som mal deravú hadicu od turba, a tiež som niekde čítal že to môže byť rozvodmi :roll: A dymí mi to riadne, keď na to dupnem,ale to je po chipe, EGR som čistil a váhu mám druhú(nie novú, s tou predtým mi to išlo len 150km/h)
Vypada to, ze si na myslenku malo kouriciho auta po cipu muzu nechat zajit chut.. Na druhou stranu jsem se s nekourici nachipovanou naftou jeste nesetkal :cool:
Bylo to vycisteni EGR nejak znat? tj. ptam se proto jestli se mam do toho vubec poustet.. Na druhou stranu, kdyz uz budu cistit vahu vzduchu tak to muzu sfouknout najednou \:D/

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 17.7.2007, úte 07:50

no cisteni egr ventilu je znat v tom pripade ze se ti zasekava a nejede..ale pokud ti slape tak to ze se bude blyskat jak psi kulky nicemu nepomuze :) je to jen ventil ktery prepousti spaliny znovu do sani ....vetsina servisaku se kterymi jsem mluvil tak jednoznacne rikaji "zaslepit"...jinak ja teda na obranu meho auti a sarkanova chipu musim rict ze to kouri jen kdyz dam pedal opravdu na podlahu..jinak je to pohoda..i na emisich jsem prosel v pohode...

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 17.7.2007, úte 08:12

Richie píše:no cisteni egr ventilu je znat v tom pripade ze se ti zasekava a nejede..ale pokud ti slape tak to ze se bude blyskat jak psi kulky nicemu nepomuze :) je to jen ventil ktery prepousti spaliny znovu do sani ....vetsina servisaku se kterymi jsem mluvil tak jednoznacne rikaji "zaslepit"...jinak ja teda na obranu meho auti a sarkanova chipu musim rict ze to kouri jen kdyz dam pedal opravdu na podlahu..jinak je to pohoda..i na emisich jsem prosel v pohode...
Jasny, tak se zeptam jinak: jak se projevuje to, ze EGR neni OK a potrebuje min. vycistit, zaslepit? nejak se v tom nevyznam a do nedavna jsem ani slovo EGR neznal :oops:
k cipu - dle toho, jak casto musim myt zadni naraznik to kouri znamenite :twisted: Zvyseny vykon si porad jeste uzivam, takze plyn je na podlaze docala casto.. Slysel jsem ale, ze na koureni ma vliv i napr. vadna vaha vzduchu a tu ja evidentne 100% nemam

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 17.7.2007, úte 08:14

100% v pohode nemam

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 17.7.2007, úte 08:31

no ja mam teda zadni naraznik stale cisty....ale mozna je to tim ze mam jinej vyfuk..mam tam imasaf...jinak ten EGR ventil..muzes si vyzkouset jestli ti funguje..vede do nej hadicka ktera vede pres hlavu do takoveho cerneho valecku ktery pod steracema...tak zkus jestli kdyz tu hadicku sundas z egr ventilu jestli kdyz ji ucpes rukou tak je v ni podtlak..pokud ne tak bude zrejme nekde ucpana nebo ti nejde ten elektromagnet v tom valecku....pokud tam podtlak budes mit tak sleduj jestli pri sundavani hadicky z egr ventilu cvakne...v egr je takova membranka ktera se tim podtlakem z te hadicky zdviha a otevira ventil....cvakani vyzkousej nejlepe pri studenem motoru a nebo pri lehce vytocenem motoru....pripadne muzes vyzkouset funkci pusou...odpoj hadicku od toho valecku a nasavej.... :) jinak ventil nemusi cvakat pokud je motor ohraty....zavisi to na hodne vecech ..jako na teplote motru a tak....tak preju hodne stesti :)..jo a bacha ..kdyz by jsi to sundaval tak se nepovoluji matky ale povoluje se ten imbus z leve strany (kdyz stojis pred autem)...pokud nebude egr ventil makat tak ho zkus rozhybat..parkarat na nej zatlac....pokud bude podtlak v poradku a egr ventil bude fungovat ,tak urcite nekupuj novej...je to palba...nejlepsi co pak udelat je ho zaslepit...to si vyriznes z plechu takovej oval ...stejnej tvar jako ma to hlinikove tesneni co tam je...akorat ze uprostred nebudes mit diru :wink:

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 20.7.2007, pát 18:13

Tak jsem dneska minimalne na vikend dojezdil :smt089 jel jsem a zniceho nic auto chciplo, ale tentokrat uz ani nechytlo...koukal na to znamej a absolutne netusi proc to tak je..V pondeli by mela jit na diagnostiku, tak snad to dobre dopadne, ach jo :(

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 20.7.2007, pát 20:25

:-k :smt090 :smt089

Marc159
Nováček

Příspěvek od Marc159 » 20.7.2007, pát 22:52

Jaaaaara píše:Tak jsem dneska minimalne na vikend dojezdil :smt089 jel jsem a zniceho nic auto chciplo, ale tentokrat uz ani nechytlo...koukal na to znamej a absolutne netusi proc to tak je..V pondeli by mela jit na diagnostiku, tak snad to dobre dopadne, ach jo :(
Těch příčin může být v tomto případě poměrně dost. Řekl bych až příliš. Ale než bych to odvezl do servisu, tak bych se podíval alespoň na palivový filtr a zkusil ho vyčistit. Vypadá to možná triviálně, ale často to pomáhá. :wink: Ovšem podle toho cos napsal se přesnější diagnóza určit nedá. :???:

drtikols
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drtikols » 21.7.2007, sob 00:07

Jaaaaara píše:Tak jsem dneska minimalne na vikend dojezdil :smt089 jel jsem a zniceho nic auto chciplo, ale tentokrat uz ani nechytlo...koukal na to znamej a absolutne netusi proc to tak je..V pondeli by mela jit na diagnostiku, tak snad to dobre dopadne, ach jo :(
co to presne udelalo....chciplo to kdyz to bylo studeny ci teply...pokud teply odpovidalo to na cidlo polohy klikove hridele...je na bloku u starteru....
sviti kontrolka vstriku???
pokud to chytne rano je to to cidlo..
alespon bych to na to videl
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 21.7.2007, sob 14:29

kdyz to bylo teply, normalne jsem jel (cca 45minut) a najednou zniceho nic chcipla. Svitej vsechny kontrolky, tj i vstriku. Za chvili tam zajedu a vyzkousim, jestli nahodou nechytne.. Znamej taky rikal ze to nejspis bude nejaky cidlo, neco s elektrikou - diky ale za tip, koukneme na to :smt023

Jaaaaara

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaaaaara » 21.7.2007, sob 14:38

Těch příčin může být v tomto případě poměrně dost. Řekl bych až příliš. Ale než bych to odvezl do servisu, tak bych se podíval alespoň na palivový filtr a zkusil ho vyčistit. Vypadá to možná triviálně, ale často to pomáhá. :wink: Ovšem podle toho cos napsal se přesnější diagnóza určit nedá. :???:
Do servisu zatim nepujde, to az v opravdu krajnim pripade. Na ten filtr kouknu, diky :wink:
No, nevim co o tom vic napsat. Byla tepla, najednou chcipla a uz nechce naskocit. Kontrolka vstriku sviti porad (nezhasne), ale to ani dalsi 2 co tam jsou - olej a neco (ted si nevybavuju) :oops:

filip
Pozorovatel

Příspěvek od filip » 22.7.2007, ned 12:38

Domnivam se za 50% vsech vad muze elektronika, urcite zkus vymenit baterku, pokud je starsi. Alfa proste musi mit kontinualni stavu jinak jsou problemy.
Renault Megane III Grandtour GT220
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.4 TS

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 22.7.2007, ned 14:01

Ja kdyz mel slabou baterku, tak sem se nestacil divit co to delalo. Jednou to nastartovat slo, jednou ne protoze neodblokoval imobilizer...
Nicmene jako prvni bych vzal kontaktol a vycistil poradne vsechny konektory v motorovym prostoru...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

Odpovědět

Zpět na „Naše Alfy“