Máte někdo zkušenost s přechodem na Selénia Racing u 2,0JTS? Nejde mi o specifikaci oleje, ale o praktickou zkušenost. Může to ublížit motoru?
Selénia 20k vs Selénia racing
Selénia 20k vs Selénia racing
Blíží se výměna oleje a filtru, od začátku funguje Alfa na Selénii 20k a spotřeba oleje je cca 1l/2000km, najeto 135.000. Používám jí denně a netrápím jí, takže žádná extrémní zátěž.
Máte někdo zkušenost s přechodem na Selénia Racing u 2,0JTS? Nejde mi o specifikaci oleje, ale o praktickou zkušenost. Může to ublížit motoru?

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
						Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Re: Selénia 20k vs Selénia racing
Přechod proveden-- bez problému  na T.S., spotřeba oleje klesla na cca 1litr/8tis což je interval výměny kterej se dodržuje, výrazný pokles oproti/ 20k 2-2,5l /cca polovina..

Naposledy upravil(a) HonzaR dne 17.1.2010, ned 23:25, celkem upraveno 1 x.

Ovlivnilo to nějak spotřebu oleje?

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
						Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Vždyť to píšu.. 

Dík, minuly se nám edity, takže jsem neviděl zbytek zprávy. Belinka za měsíc dostane nové fajnové mazání  

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
						Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Všechny moje benálový holky ještě dostávaj Bishop 460-G ..v sousedním vlákně je odkaz na imitaci týhle emulze i s výsledkem "testu-jízda bez vany na reál."./otestováno 40km na sucho, Bishop dává klidně 300../ ...pak je opravdu velkej problém přidřít.. 

Ta emulze je stará víc než 30let,v době kvalitní syntetiky už nepůsobí tak "zázračně" jako v dobách surovýho minerálu od Shellu, no v Alfě se jejích vlastností dá docela dobře využít i dnes..jen ropa + následný kejkle, žádný žiravý srač.ky ala chlor , síra atd..
/Nejsem na tom nijak ekonomicky interes.-pro pořádek
 /

Ta emulze je stará víc než 30let,v době kvalitní syntetiky už nepůsobí tak "zázračně" jako v dobách surovýho minerálu od Shellu, no v Alfě se jejích vlastností dá docela dobře využít i dnes..jen ropa + následný kejkle, žádný žiravý srač.ky ala chlor , síra atd..
/Nejsem na tom nijak ekonomicky interes.-pro pořádek