Po vymene komplet rozvodov aj s vodnou pumou mam neskutocne rozhadany volnobeh.
Motor na volnobehu trasie, myka sa a pocut, ze nejde pravidelne, akoby nepalili vsetky valce. Robi to len cisto na volnobehu, v otackach ide auto pekne, tah je velmi dobry a ziadne vynechavanie tam nie je.
Skusal som na volnobehu odpajat cievky v prednom rade, po postupnom odskusani odpojenia kazdej cievky sa volnobeh vzdy este zhorsil, vtedy siel motor naozaj trhane a ked som ho aj vytocil do otacok, bolo to fakt citit ze to citelne vynechava. Bol to iny druh vynechavania ako to trasenie ktore je teraz po vymene rozvodov citelne a pocutelne na volnobehu stale.
Volnobeh som nemal stopercentny ani pred vymenou rozvodov, vtedy to bolo take ze tiez sa motor sem tam trosku mykal na volnobehu akoby nesli vsetky valce na 100% ale bolo to take ze to robilo len ked bol motor zohriaty a aj to nie vzdy ... Teraz mam problem s volnobehom v podstate stale, ci je motor teply alebo studeny.
Do toho vsetkeho zacal motor na volnobehu vydavat uz aj taky tlmeny klepotavy zvuk, ktory je ale pocutelny len ked motor bezi na volnobehu a nebezi vetrak sahary. V momente ako sa vetrak sahary roztoci, trochu viac sa zatazi alternator a otacky motoru vyjdu trosku vyssie, sa klepot strati. Ked sa motor znova schladi na 90 stupnov a vetrak sa vypne, klepanie je znova naspet. V otackach na mieste a ani pocas jazdy ziadny klepot nepocut.
Prikladam aj video spominaneho klepania, vulgarizmus na konci videa si prosim nevsimajte

http://www.youtube.com/watch?v=vgXU05fMU20
Zvazujem viacero moznosti, ci uz preskoceny rozvod motoru, pripadne pripaleny ventil alebo zla kompresia. Vynechavania z dosledku zleho zapalovania sa mi nezda pravdepodobne kedze v otackach ten motor ide pekne.
Co sa moznosti preskoceneho rozvodu tyka, je to cudne pretoze mechanik mi ich menil s pripravkami a navyse este aj po vymene vsetko presne sedelo podla rysiek na remenici kluky a remeniciach vaciek. Samozrejme preskoceny rozvod sa na 100% vylucit neda, ale je to cudne lebo ako som vravel, v otackach neni vobec problem (auto taha mozno este o trosku lepsie ako pred vymenov rozvodov), nerozsvecuje kontrolku motoru ani nic podobne.
Budem vdacny za kazdu radu alebo pripadnu skusenost.