chybovy kod P1172 (cukani motoru)

Odpovědět
koty
Nováček

chybovy kod P1172 (cukani motoru)

Příspěvek od koty » 30.5.2010, ned 21:03

Alfa Romeo 156 2.0TS 114kw rv.98
zdravim panove nevite nahodou co to je za chyba?? jeto TRA autoadpt. parameter (multiplicative) a hlasi to slaby signal...
a jeste k tomu se objevi O2 Senzor (1) coz je lambda a ta hlasi zadny signal je mozne ze to ma na sebe navaznost ze je lambda spatna???. kdyz jsme dali test lambdy tak to hlasilo ze je chladna a hodnoty TRA jsou -474.726 ms.
autu tak nejak obcas kolisaji otacky coz bych si myslel ze je krokovy motorek a potom tak jakoze cuka... je nestabilni chod.
predem diky za rady.
Alfa Romeo 156 2.0
Fiat Bravo 1.6..........EX
Fiat Bravo 1.8 GT.....EX

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Re: chybovy kod P1172 (cukani motoru)

Příspěvek od Kůrkyn » 31.5.2010, pon 09:40

Vyměnil byh lambdu a pak pokračoval v pokusech.

koty
Nováček

Příspěvek od koty » 9.2.2011, stř 10:33

tak lambda je vymenena... auto porad cuka ale ted si nepamatuju jestli je tam stale ta chyba... kdyz jedu na 3ku a mam plyn v jedne poloze tak to tak pocukava... nekdy se stane ze kdyz se chci rozjet tak spadnou otacky tak pod 500 a auto nechce jet. nekdy se zbrcha nekdy musim znovu nastartovat.. cim to?? vaha vzduchu? krokac? svicky? nebo neco jineho?
Alfa Romeo 156 2.0
Fiat Bravo 1.8 GT.....EX

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 9.2.2011, stř 10:50

Teď řeším takovej problém u tátový 145 1.4 TS.
Za studena auto nastartuje běží pěkně na volnoběh a když chci přidat plyn, tak začne kuckat, nejde do otáček a střílí do sání. Po chvíli stání na volnoběh, když se motor zahřeje na cca 40-60 °C se začne snižovat volnoběh, nepravidelně pálí až se utrápí do úplného zastavení. Někdy to udělalo i za teplého motoru. Nezdál se mi tlak paliva, tak jsem dal nové čerpadlo. Zmizel problém za tepla, ale za studena to dělá pořád. Je nová lambda (na její odpojení to nereaguje), váha vzduchu je taky nová (tu když odpojím, tak se to nezakucká, asi proto, že je směs dostatečně bohatá) snímač teploty vody je taky nový. Ještě nemám zprovozněnou diagnostiku Uniscan, tak snad pak budu vědět víc. Ještě mě napadá snímač klepání, protože ten problém se po vypnutí motoru ztratí a po nastartování to běží normálně - až po chvíli se to zase takhle zacyklí.

Nechová se Ti to podobně?

koty
Nováček

Příspěvek od koty » 9.2.2011, stř 20:26

nene me prave kdyz nastartuju za studena tak je normalni chod motoru tech cca 1100ot. nekdy se stane ze se rano chci rozjet do prace a pri seslapnuti plynu to jakoby na sekundu zabere a pak to tak skubne a spadnou otacky upe na minimum tesne pred chcipnutim. nekdy kdyz pridam znova plyn na plno na volnobeh (se spojkou) tak se to chytne. nekdy ne. no a za tepla mi to kucka kdyz jedu stejnou rychlosti stejnyma otackama. neni to nejake velke kuckani ale jde to citit. a za tepla kdyz zastavim na krizovatce tak mi ty otacky zakolisaji mezi 1200-600. pred prvnim cistenim klapky to i obcas zdechlo.. takze asik tak. no zitra to zkusim napojit na FiatECUScan a uvidim co to bude hlasit jak za studena tak pak za tepla.... me osobne to nejake extra problemy nedele pac nejezdim casto stejnou rychlosti. ale pritelkyni to vadi tak nadava :D

EDIT: tak se mi nepodarilo spojit s ridici jednotkou... problemy mezi kabelem a PC. s Win7... nemohl jsem to nastavit a kdyz to klaplo tak mi to napsalo ze cas vyprsel... tak nevim ?? asik stara bloknuta verze ECUStanu... takze to zkusim jeste o vikendu snad na to bude vice casu :)
Alfa Romeo 156 2.0
Fiat Bravo 1.8 GT.....EX

Odpovědět

Zpět na „TS a JTS (AR)“