JTDm nestartuje - svíti kontrolka imobilizéru a teploty
JTDm nestartuje - svíti kontrolka imobilizéru a teploty
Alfa Romeo 156 1,9 JTDM 2004. Od minuleho tydne mi zacala haprovat Alfa. Mel jsem ji v servisu a druhy den auto zacalo blaznit. Menily se vsechny filtry naplne , cistil se EGR ventil a rozvody. Pise mi to prehrati motoru a chyba Mpromu. Auto nejde nastartovat a sviti v kaplicce auticko se zamkem. Dale pak sviti budik teploty. Auto se mi podarilo nastratovat asi tak po pul hodine a odpojenim batrky. Jakmile se motor zahreje prestane svitit kontrolka teploty a uz nehlasi prehrati motoru a jde pak s tim i normalne startovat. Vcera jsem byl u p. Kamenika vymazal mi chybu a cely den bylo vse v poradku i kdyz auto stalo 4h. Po vymazani mu to jiz nic nenahlasilo. Bohuzel dnes rano zase to same a zas odtah do servisu. Nenapada nekoho cim by to mohlo bejt. Muze to bejt vadnej termostat a cidla? Dekuji za rady.
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosim o pomoc a velkou radu
není autíčko se zámkem imobilizér? No pokud si měl auto v servisu a potom ti to tohle začalo dělat tak bych asi šel po nich...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
Re: JTDm nestartuje - svíti kontrolka imobilizéru a teploty
…ano je to imobilizér.
Co tam bylo za chyby? Nevím přesně kde má 156 jtdm řídící jednotku ale je možné že jim něco zavazelo, odpojily ji a může být např. nedocvaklý konektor atd…
Zkus to zkontrolovat.
Co tam bylo za chyby? Nevím přesně kde má 156 jtdm řídící jednotku ale je možné že jim něco zavazelo, odpojily ji a může být např. nedocvaklý konektor atd…
Zkus to zkontrolovat.
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
...italské dobrodružství pokračuje. Stilo MW 1.9 JTD Mjet
Vypada to ze odesla ridici jednotka. Nelze se na ni pripojit examinerem za studena. Kdyz pry sundali hadici sani tak motor hned naskocil presto hlasil chyby. Po zahrati se na jednotku pry napojili ale hlasilo jim to jen chybu ridici jednotky a zadna cidla. Auto alarm ma vlastni imobilizacni okruh nebyl na jednotku napojenej nic. Tak ze se asi zniceho nic odporoucela ridici jednotka. Bohuzel se to bude 100% vedet az se sezene nekde jinde jina a vyzkousi uvidime. Je ale zajimave ze opravdu chyba se vymaze uz se nezobrazuje hlaska auto funguje. Po vychladnuti uz auto nenastartuje a znovu nahlasi chybu. Po vymazu jde nastartovat. S imobilizerem to zrejme nubude mit nic spolecneho.
…myslel jsem tu ikonu auta s klíčkem. Pokud svítí je něco s některým komponentem imobilizéru, vadným propojením imobilizér-bodycomp-řídící jednotka nebo samotnou vadnou řj.
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
není tam jenom někde studeňák na konektorech? prostříkat konektora na které se sahalo sprejem na kontakty? jsou vůbec všechny připojeny? 

Je to u p. Kamenika tak uvidime co z toho bude.Petr147 píše:není tam jenom někde studeňák na konektorech? prostříkat konektora na které se sahalo sprejem na kontakty? jsou vůbec všechny připojeny?
Jen jsem se rozhodl ze uz proste Alfu nechci opravi se a jde naprodej. 3x Alfa a jen a jen starosti. Pri koupi jsem ji mel ve dvou servisech a prej dobrej kup a vypada dobre mam ji mesic nejen ze mi ji dvakrt vykradli ale jeste tohle opravdu Alfu uz ne. Uz jsem v ni od koupe za 26000,- a ted tohle alarm, ramena, rozvody, olej , filtry, gumy. Ze jsem si radeji nenechal nissana sice starecek ale jezdil.
no tak to co píšeš, to jsou prostě spotřebáky... znáš tu o opici a banánech? já taky do své zahučel cca 40tis a ještě ji něco čeká... každou chvilku mám cukání, že koupím něco jiného, ale pak si do ní sednu a prostě ne... dokud neumře někde v boji, tak si ji holku nechám 
to je 156? ne? to jsou ty mr*** čórkařský se sikovkama, bych těm zmrdům sekal ruce

to je 156? ne? to jsou ty mr*** čórkařský se sikovkama, bych těm zmrdům sekal ruce

Petr147 píše:no tak to co píšeš, to jsou prostě spotřebáky... znáš tu o opici a banánech? já taky do své zahučel cca 40tis a ještě ji něco čeká... každou chvilku mám cukání, že koupím něco jiného, ale pak si do ní sednu a prostě ne... dokud neumře někde v boji, tak si ji holku nechám
to je 156? ne? to jsou ty mr*** čórkařský se sikovkama, bych těm "CENSORED"ům sekal ruce
Juju 156. Spotrebak neresim rad se o auto staram jen bych rad aby to auto taky trochu jezdilo. Mel jsem si koupit za ty penize novyho renaulta sice mrd... ale jezdi to a je to v zaruce 5 let

no jsem zvědavej, jestli to tou ŘJ bude, to ale pochybuju, jak se to projevuje podle tepla, tak bude krpa někde jinde 

Jó to znám,když si panáčci neví rady,tak to hodí na vadnou řídící jednotku
.Taky jsem si tím prošel.Potom dáš káru lidem co tomu rozumí,opraví nějakou blbost a auto šlape
.

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Tak ze auto uplne umrelo. Do jednotky uz se nejde vubec dostat a ani nastartovat. Nechcete nekdo nepojizdnou Alfu.
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
za kolik bude?
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
Pokus se někde půjčit jednotku a pak hledej problém jinde
bych ti mohl sehnat kontakt na diagnostika, co je expert na hledání těchto elektrických zrad a je z Prahy ... 

Petr147 píše:Pokus se někde půjčit jednotku a pak hledej problém jindebych ti mohl sehnat kontakt na diagnostika, co je expert na hledání těchto elektrických zrad a je z Prahy ...
Ju posli prosim te. Problem bude sehnat a pujcit si tu jednotku. Vzdyt to neni jen jednotka. Potrebujes i klyc a kodovaci kartu.
Naposledy upravil(a) HonzaK dne 21.10.2010, čtv 21:41, celkem upraveno 2 x.
whitedevil píše:za kolik bude?
Jestli se to nevyresi co nejdriv tak za 80000,-
páni to to vzalo rychlí spád. ALe jak říká známí mechanik - Všechno se dá zpravit
. Neházej flintu do žita 

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
tak kdyžtak pak pošli SZ... info a tak se možná domluvímeHonzaK píše:whitedevil píše:za kolik bude?
Jestli se to nevyresi co nejdriv tak za 80000,-
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
Do ČR se dostanu začátkem týdne, když tak mrkni na Peugeot fórum, pomáhal lidem s 607kama, moc se ted na net nedostanu
Tak ze doufam ze uz opraveno. Bylo to tou ridici jednotkou hybajici se a zlomene piny v zasuvce. Po vymene slape jak hodinky. Svitici kontrolka vyresena zlomeny kabel na cidle po oprave a vymazani chyby uz nic nehlasi. Tak doufam ze uz bude jen jezdit. VELMI DEKUJI Turpimu za jednotku.
No vidíš a je to =D> .Já si tím taky prošel.Teď už Ti bude dělat jenom radost
.Ty auta za to nemůžou,že někdo něco sprasí,tak ať slouží 

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
"Zasaženo domácím kutilem". Teď už jen samou radost... 

159
Hlavně to nevzdávat 

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
klasika... jak to někdo rozprasí, tak....
tož snad bude dělat holka radost 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Diky Vam moc. Nu nejhorsi je ze to musel bejvalej majitel vedet. Z cista jasna se to nestalo. Bohuzel s teplotnima zmenama se to projevilo v plne sile. Doufam ze uz je to zamnou a ze bude delat uz jen radost.