Motor se dusí
Motor se dusí
ahoj objevil se mi klasický problém (už delší dobu) co trápí hodně alfistů nicméně finální odpovědi co to bylo skoro nikde neni takže se ptám: (lambda, svíčky a čidlo teploty motoru jsou měněné tak cca pů roku zpátky - něco podobného se mi stalo už tehdy ale byla to špinavá škrtící klapka ted sem ji čistil ale nepomohlo váhu jsem měl naloženou v isoprophyl alcoholu a taky nepomohlo)
auto při studeným motoru ráno nebo když stojim přes den v práci a pak du nastartovat se přidušuje klesají otáčky (nechcípne) a pár minut jízdy je bez výkonu pak najednou zničeho nic se rozjede jakoby nic. Dnes ráno než jsme nastartoval jsem skusil známou fintu odpojení váhy vzduchu a nastartoval motor naskočil a hned se začal dusit a chcípl skusil sem tedy znovu nastartovat otářky vyletěli ke 2t. a pár sekund se drželi po přidání plynu se hned dusil a chcípl.
Zapl jsem váhu vzduchu nastartoval a vše šlo krásně žádné kolísání otáček nic.
takže se ptám jestli je to váhou která je načatá nebo už odešla? co jsem se dočetl tak někdo měl problémy s řídící jednotkou
auto při studeným motoru ráno nebo když stojim přes den v práci a pak du nastartovat se přidušuje klesají otáčky (nechcípne) a pár minut jízdy je bez výkonu pak najednou zničeho nic se rozjede jakoby nic. Dnes ráno než jsme nastartoval jsem skusil známou fintu odpojení váhy vzduchu a nastartoval motor naskočil a hned se začal dusit a chcípl skusil sem tedy znovu nastartovat otářky vyletěli ke 2t. a pár sekund se drželi po přidání plynu se hned dusil a chcípl.
Zapl jsem váhu vzduchu nastartoval a vše šlo krásně žádné kolísání otáček nic.
takže se ptám jestli je to váhou která je načatá nebo už odešla? co jsem se dočetl tak někdo měl problémy s řídící jednotkou
Re: dusení motoru
ted sem si všiml prosím o přenesení do techniky TS případně smazání a dám to tam ještě to tam projedu jestli už tam něco podobného neni
Re: Motor se dusí
přesunuto do sekce TS.... podobných témat je tady víc, zkus pohledat....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
ano už sem to celé prohledal bohužel jak jsem psal výše nikdo nikdy nanapíše čím to bylo všichni mu poradí možné příčiny ale výsledek nikde, a stejný problém tu opravdu neni jsou tu podobné s klesajícími otáčky a strátou výkonu ale při jízdě i s teplým motoremKubas píše:přesunuto do sekce TS.... podobných témat je tady víc, zkus pohledat....
Protože buď budeš zkoušet a postupně vyměníš půl auta, nebo pojedeš k někomu, kdo má kvalitní diagnostiku a umí to s ní....
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
ptal sem se na jednu prostinkou otázku ale asi i to je moc, beru to tak že nikdo se stímhle nesetkal (i když to potkalo každého pateho) a nějak to vyřešim a pak dam vedettuta146 píše:Protože buď budeš zkoušet a postupně vyměníš půl auta, nebo pojedeš k někomu, kdo má kvalitní diagnostiku a umí to s ní....
Ta otázka právě vůbec není prostinká, může to být hromada věcí. Obecně nechápu tenhle přístup, radši spekuluješ, místo toho, abys to dal za 500 na diag a měl jasno. 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
to sice ano ale ale diagnostika ti neukáže přesnou závadu může tě jenom navést a ne vždy správně mě spíš de o to že sem našel hodně témat se stejnými příznaky ale nikdo už nenapsal čím to vůbec bylo takhle bych se mohl alespon odpichnout nicmene zitra mam objednano na origo diag pripadne prehrani sw ridici jednotky kdyz by to byla ona ale radeji se ptam predemtuta146 píše:Ta otázka právě vůbec není prostinká, může to být hromada věcí. Obecně nechápu tenhle přístup, radši spekuluješ, místo toho, abys to dal za 500 na diag a měl jasno.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostika není jen na to, aby řekla " Neni signál tohle vyměň", ale je potřeba číst hodnoty od snímačů a porovnávat je. Např. Váha se tváří jako dobrá, ale posílá do řj, signál, který má vliv na ochuzování směsi. To se spojí s netěsností v sání, další drobnou chybou od lambdy, špatným benzínem a máš hned 4 závady, které motor odstaví, aniž by se rožla kontrolka....
Proto jsem psal jet k někomu kdo to s diag umí

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
takže další malé postřehy od té doby co je teplota nižší jak cca 5° tak je vše v normálu a motor se nedusí
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
zkus tedy zkontrolovat funkci snímače teploty vzduchu. Někdy pomůže ho vyndat a omýt v benzínu, protože na něm může být karbon a ten tvoří tepelnou izolaci.
Kde se nachazi sninac teploty vzduchu u 2 ts na166 dekuji za odpoved
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
samostatně není, je součástí váhy vzduchu.