Příspěvek
od HonzaT » 7.1.2012, sob 22:26
Teď nevím, jak je to přesně s tou kontrolkou. Spíš jsem chtěl říct, že DPF je naprosto nesmyslná zhovadilost, která má všechny tyhle problémy na svědomí...
A s tím souvisí i věčné potíže s EGR ventilem. Zpočátku spoustu lidí vyhodilo peníze za nový v domění, že je vše ok. Ale po čase se zaprasil znovu. Tady na foru najdeš spoustu informací na tohle téma. Takže jinými slovy, pokdu vyměníš EGR, počítej s tím, že za nějakou dobu se problém bude opakovat.. a tak pořád dokola..
Ale jakmile to DPF vyndáš, zmizí i problémy s EGR ventilem. Od té doby, co mám DPF venku je stále krásně čistý! Motor může konečně dýchat.
Prostě jí ten špunt z toho zadku vyndej dokud je čas. Já jsem se bohužel o této možnosti dozvěděl pozdě - auto spadlo do nouzáku - výřivé klapky v sání = následně jsem se dozvěděl, že prvnímu majiteli mé Alfuše se stalo totéž. Jenže v té době si s tím nevěděli rady ani v místním autor. servisu, a tak volali do Praheee.. A tam jim ti komici řekli, ať klapky odstaví, že tam jsou k ničemu.. A oni to provedli tak "odborně", že se klapky časem opět uvolnily..
A tak jsem holt vyměnil celý ten díl sání s plně funkčními klapkami. Mimochodem, jen tak pro nic za nic tam opravdu nejsou!!!
Protože jsem tou dobou tuto problematiku na foru sledoval, ihned následoval výlet za Cendlerem a odstranění DPF - když jsem do toho investoval, tak to kvůli nějakejm ekologickejm bezmozkům nenechám znovu zaprasit..
No a dnes si Alfuše chrochtá blahem a je šťastná, že může konečně dejchat, za což se mi náležitě odvděčuje! ;)
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.2JTDm 170kw (154kw), MY19, Rosso
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio