snížení podvozku, tlumiče, podvozek obecně
Re: vyměna tlumiču
Podla mna tam mozes klidne dat starsi aj z tlumicem
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Až na to že do pružiny nevidíš a do tlumiče už vůbec ne... Já bych dal spíš novou... ale zas by mohl bejt problém v utahanosti nové a jeté pružiny... ale to může být u té jeté...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
- Hampice
- SemTuFurt
Přesně tak, když už, nech si ty starší poslat na obě strany. Je to sice taky sázka do loterie (hlavně u těch tlumičů), ale za ty prachy je to cajk. Pružinám by nic být nemělo (prasklou poznáš), takže kdyžtak pak můžeš přehodit jen je. Jen pozor aby byly ze stejné motorizace jako máš ty.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
zdravím. tak na předku pružiny jsou vyměněný, dal jsem tam starší, hned na první pohled bylo vidět ze předek auta šel o nikolik cm níž,když sem doma parkoval na svím místě tak spodek narázniku se lehce odřel o obrubník, nevím , že by byli hodně unavený? je také možnost, ale že by byli z iný motorizace? tak to by mi CARS hooodně sklamal. aspon že ne vypadá alfa jako koza jak nikdo tadi na forumu napsal. tet by se mi hodili na předku aji ty nískoprofilové pneumatyky 205/45 r16, protože v podběhu už by ne byla velká díra. ale co se mi ne libý že vrzání vůbec ne zmizelo, sliším když třeba prudce zabrzdím a nebo na vlnatou silnici, bude tam asi něco špatně na podvozku, protože slyším jak na předný nápravě tak a ji na zadní. po prvé když sem se všiml takové vrzaní tak to bylo na zadním pravím kolem apak už to začalo a ji na předku. tak kdyby měl nikdo nijakej nazor k ty vrzaní byl bych vděční. předem děkuji za pomoc.
A.R. 166 2.4 JTD 110 KW po faceliftu manual , bejvala ale vídám ji denně.
- Hampice
- SemTuFurt
To si měl říct rovnou, že ti něco na podvozku vrže, to bychom ti řekli hned, že ti výměna pružin nepomůže... Máš v loji ramena a zdá se tedy že i vzadu.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Re: snížení podvozku, tlumiče, podvozek obecně
Dotaz na majitele 17" kol: taky vám to tak drncá?
mám pocit, jako by to skákalo po nerovnostech a celé auto je dost tvrdé a špatně tlumí nerovnosti... Vím, že na 17" to není nijak extra pohodlné, ale na sníženým podvozku to bylo +- stejné a jak to jezdilo před zimou si už nepamatuju
můžou se tak projevovat špatné tlumiče? Jsem myslel, že staré tlumiče začnou houpat a plavat...

můžou se tak projevovat špatné tlumiče? Jsem myslel, že staré tlumiče začnou houpat a plavat...
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
to spíš se s tebou táhne prokletí sníženého podvozku. Ty jsi ho odepsal a on tě pronásleduje i po smrti 

AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
ještě jeden problém, při 70km/hod se roztřepe předek auta... jenom +- okolo 70km/hod... kdyby to bylo závaží na kole, tak by se to stupňovalo, ne?
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Poloosa?
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
tak jsem byl v pneuservisu a je tam koplé jedno kolo... převážili to a je to zatím ok... přes zimu půjdou na renovaci
pro zajímavost Bilsteiny z tlumice-bilstein.cz
Alfa Romeo 147 1,6TS
B4 poptavka 2010
Cena za 1ks predniho tlumice: 1700,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 2200,- Kc
Celkem tedy za sadu na cely vuz 7800,- Kc s DPH.
B4 poptavka 2012
Cena za 1ks predniho tlumice: 2550,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 3000,- Kc
Celkem tedy za sadu na obe napravy je 11100,- Kc s DPH.
B6
Cena za 1ks predniho tlumice: 2850,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 3800,- Kc
Celkem tedy za sadu na obe napravy je 13300,- Kc s DPH
nepotěšili se změnou ceny... jinak uvažuju nad B6, někdy po zimě...
Alfa Romeo 147 1,6TS
B4 poptavka 2010
Cena za 1ks predniho tlumice: 1700,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 2200,- Kc
Celkem tedy za sadu na cely vuz 7800,- Kc s DPH.
B4 poptavka 2012
Cena za 1ks predniho tlumice: 2550,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 3000,- Kc
Celkem tedy za sadu na obe napravy je 11100,- Kc s DPH.
B6
Cena za 1ks predniho tlumice: 2850,- Kc
Cena za 1ks zadniho tlumice: 3800,- Kc
Celkem tedy za sadu na obe napravy je 13300,- Kc s DPH
nepotěšili se změnou ceny... jinak uvažuju nad B6, někdy po zimě...

Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
B6 není snížený, jen má lepší vlastnosti 

Ja vím, jen mě překvapuje, že když si nedávno investoval do origa, že chceš znovu do B6.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ahoj,
při když auto zrychluje tak jsou cítit z předku vibrace, při prudším sešlápnutí plynu jsou celkem znatelné a nepříjemné. Může to být výše zmiňovaná poloosa? A při přejezdech nerovností slyším takové tlumené klepání z přední části vozu, nevím zda to má spolu souvislost.
Před týdnem měněno:
ramena TRW horní + dolní, tyčky stabilizátoru, silent bloky stabilizátoru, táhlo řízení, brzdy komplet (ty s tím, ale souviset nebudou)
při když auto zrychluje tak jsou cítit z předku vibrace, při prudším sešlápnutí plynu jsou celkem znatelné a nepříjemné. Může to být výše zmiňovaná poloosa? A při přejezdech nerovností slyším takové tlumené klepání z přední části vozu, nevím zda to má spolu souvislost.
Před týdnem měněno:
ramena TRW horní + dolní, tyčky stabilizátoru, silent bloky stabilizátoru, táhlo řízení, brzdy komplet (ty s tím, ale souviset nebudou)
Alfa Romeo 147, r.v. 2003, 1.9JTD 85kw, černá metal.
Vibrace jsou vždy něco co se otáčí, poloosa, špatně vyvážené kolo, špatně nasazený kotouč(ale to už by byl extrém).
Je možné, že je poloosa povolená pak by mohla klepat. Já jí měl uplně navolno, ale neklepala
Je možné, že je poloosa povolená pak by mohla klepat. Já jí měl uplně navolno, ale neklepala
Limo* s bussem (166 3.0)
minulej tyden jsem něco podobného řešil na kamarádčině Mazdě a v servise jí nedotáhli kolo - drželo jí na jednom šroubu
Kola jsem nechával rovnat a vyvažovat letos na Jaře. Zkusím tedy pro začátek se podívat zda jsou utažený.Petr147 píše:minulej tyden jsem něco podobného řešil na kamarádčině Mazdě a v servise jí nedotáhli kolo - drželo jí na jednom šroubu
Zdarec chlapi potřeboval bych poradit. př jízdě po horší cestě nebo prostě přes nějakou nerovnost se mě od levého předního kola ozývá takové vrznutí:/ Něco jak kdyby tam drhla nějaká guma nebo tak něco?
může to být vadné rameno?

147 1.9 JTD
Tak kola utažená všechna byla. Po konzultaci s H. Brychtou dostane Alfa ve Čtvrtek novou poloosu 

Vrznutí tak to asi horní rameno. Mrkni se do 156tek, tam Danni dával pěkné video co přesně vrže.thif píše:Zdarec chlapi potřeboval bych poradit. př jízdě po horší cestě nebo prostě přes nějakou nerovnost se mě od levého předního kola ozývá takové vrznutí:/ Něco jak kdyby tam drhla nějaká guma nebo tak něco?
Celkově by nebylo na škodu sloučit pár vláken 156/147 když to má stejné podvozky a motory.
Limo* s bussem (166 3.0)
Potřeboval bych poradit jaké gumy do předního stabilizátoru aby to něco vydrželo.147 jtd.díky
powerflex nebo strongflex
dík za informaci.Dá se to sehnat někde u nás,našel jsem to jenom na Polácích.Je to asi tuning.
díl nemá to vlilv na trvanlivost ostatních podvozkových dílu?Mám vyměněny všechny ramena i tyčky řízení a stab.TRW.Když tam dam Akron tak to s bídou vydrží 10tkm,nebo případně jiny návrch jak to řešit,nebo vyměnit cely stabilizátor ale to je cca 3500kč.Už jsou ty gumy na tom
stabil.měněny 3x
díl nemá to vlilv na trvanlivost ostatních podvozkových dílu?Mám vyměněny všechny ramena i tyčky řízení a stab.TRW.Když tam dam Akron tak to s bídou vydrží 10tkm,nebo případně jiny návrch jak to řešit,nebo vyměnit cely stabilizátor ale to je cca 3500kč.Už jsou ty gumy na tom
stabil.měněny 3x
powerflex.cz a melo by to prezit auto
jen by se to melo dobre namazat dodanou vazelinou