Příspěvek
od Radar » 4.3.2013, pon 13:00
Tohle je Beta 1400 (rozpětí 1400) v RTF setu (tzn. komplet s vysílačem, přijímačem, regulátorem, el. motorem, baterií a servy). Já to dostal od rodiny k vánocům, protože jsem byl půl roku předtím votravnej a zastavoval se u každého stánku s modely. Ale bude ten set stát něco kolem 3500,-
Dá se s tím v podstatě hned lítat, já si to jenom přestříkal dle mé představy. Letadlo je z EPP (extrudovaný pěnový polypropylen). Je to odolné vůči acetonu a po havárii se škody napravují horkou vodou (znovu to nabobtná a chytne tvar) a sekundovým lepidlem.
A teď k tomu setu. Pochopitelně, že do setu se nedá nic super, takže je potřeba to vytunit.
Vysílač: Kadet4. 2,4MHz, 4 kanál (postačuje) na 8 AA tužkovek s nabíjecím konektorem, bez možnosti výstupu na simulátor v PC. Zatím mi stačí.
Baterie: Pouze LiPol 1300 (musím koupit alespoň 2200), protože tahle dá tak maximálně 10 minut letu naplno.
Nabíječ: Je tam nejlevnější co existuje, navíc je k němu potřeba stabilní zdroj 12V alespoň 1,5A. Naštěstí se mi doma jeden takový válí od nabíječky GP na tužkovky. Nebo to lze ládovat stabilizovaným zdrojem co mají bastliči elektrikáři a radiotechnici, nebo autobaterií. Nikdy ne autonabíječkou. Ty LiPol baterie jsou svině výbušné a hořlavé a kamarád si takhle málem podpálil bejvák, když mu baterie nabíjená větším napětím vybuchla.
Motor s regulátorem: Střídavý elektromotor s neznačkovým regem. Někteří zkušenější tvrdí, že je dobré investovat dolepšího rega (alespoň 30 nebo 40 od Turnigy). Prý to líp hospodaří s energií a motor dává i lepší výkon.
Vrtule: 5x4. Zkušenější opět dávají minimálně 5,5 x 4,5, protože se setovkou to neuveze kameru.
Podle videí co jsem shlédnul to uveze i HD kameru GoPro (asi bych se o ni bál). Navíc to má tlačnou vrtuli na zádech, takže záběry jsou efektní, když vepředu nepřekáží větrák. Zkoukněte na You Tube Beta1400. Fakt dobrý záběry.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4