Rozebrání Poloosy
Rozebrání Poloosy
Zdar chlapi,mam prasklou manžetu na poloose,vnitřní strana.Tak mam dotaz jestli mě nečeká nějaký překvapení nebo na co si mam dát pozor.Nemam přípravek na přetáhnutí manžety bez nutnosti půlení poloosy,proto musim rozdělit poloosu na vnitřním kloubu.Co si myslim tak tam bude nějaký jištění.Předem díky
156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
156SW 2.4JTDm 20V project
Re: Rozebrání Poloosy
Dík za infomodenaboy píše:Je tam segerovka, stačí ti kleště.
156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
co ta manzeta stala ??..mam ji taky v haji...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Zn.Gomet a vyšla mě v Autokelly na 224Kč s DPH(mam tam nějakou slevu).cod:GO 991085BSC a rozdíl oproti té levnější cod:GO 991085B je ten že u té přetahovací nemusíš půlit poloosu a pomocí pneu.kleští ji přetáhneš přes kloub.U té druhé musíš půlit jelikož není tak měkčí(podajná).Přípravek stejně nemam ale vzal jsem si raději tu měkčí aby časem nepraskla znova.Vždy praskne,jelikož ta manžeta ztvrdne jak prase.Richie píše:co ta manzeta stala ??..mam ji taky v haji...
tak NORA (zumm.cz) mi ten GOMET sezene za 220
objednano
+ si jeste objednam zadni tycky stabilizatoru
TRW za 340 kc....

A kterou jsi si tedy objednal tu přetahovací(měkčí) nebo tu normal???K těm 220 ještě plus dopravnéRichie píše:tak NORA (zumm.cz) mi ten GOMET sezene za 220objednano
+ si jeste objednam zadni tycky stabilizatoru
TRW za 340 kc....

Teoreticky je to jedno ale za tu cenu to bude ta měkčí a to je goodRichie píše:to netusim ktera to je

Tak doufám že si k tomu objednal i druhou, na každé straně jsou dvě a každá je jiná.
Jsou tam kvalitní spony i vazelína.
BMW 730d, Superb TDI
je to sada ....jsou tam tri kusy cehosi, nebo co... 

Jestli dotaz byl pro mě a předpokládám že myslíš druhou manžetu tak NE.Po tom co jsem se mordoval s vyndáním poloosy tak na tu druhou manžetu jsem ani raději nepomyslel a za druhý je v pořádku,nepopraskána a ani nemá mini praskliny.A při výměně vnější manžety není potřeba vyndavat poloosu celou,stačí jen otstranit těhlici.modenaboy píše:Tak doufám že si k tomu objednal i druhou, na každé straně jsou dvě a každá je jiná.
2 spony,1 vazelína a 1 manžeta=4Richie píše:je to sada ....jsou tam tri kusy cehosi, nebo co...

Kdybych měl poloosu venku, udělám manžety obě, je to o 220Kč víc na materiálu a práce je stejná.Navíc ta druhá teď vypadá dobře, ale co za rok, zase vytahovat?
BMW 730d, Superb TDI
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
U mě by samotná manžeta stála 102,- Kč a sada 175,- Kč. Akron - Itálie 

potřebuji manžetu na pravou stranu (před spolujezdce), tu vnitřní, jenže všude píší "strana u převodovky"... zkoušel jsem najít i origo číslo v eperu a jsem z toho jelen... může mi někdo zjistit její číslo? teď koukám, že jsou tam některé 2x stejné...
ještě k demontáži, když ji vytáhnu z těhlice, vyšroubuju těch šest imbusů, tak je v něm co, co může dělat problém? natáhnu ty spony bez spešl kleští? vlastne ted koukam, ze se bude muset asi někde přetáhnout

ještě k demontáži, když ji vytáhnu z těhlice, vyšroubuju těch šest imbusů, tak je v něm co, co může dělat problém? natáhnu ty spony bez spešl kleští? vlastne ted koukam, ze se bude muset asi někde přetáhnout
Vnitřní (pravá i levá)=na straně převodovky
Vnější (P a L)= na straně kola
Vnější (P a L)= na straně kola
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
našel jsem si pár návodů a nevypadá to tak složitě 
jen pár teoretickách dotazů, když povolím matici, vyklepnu poloosu z ložiska, tak drží pohromadě? nejde vytáhnout z převodovky? někde něco psali o vypadnutí... na stranu u brzd nesahám, ta drží pohromadě a pod vnitřní manžetou je kloub, který je v tom domečku a celé je to přišroubované imbusama, jako tady na tom videu:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=TRra1SWgcgg[/video]
raději se blbě zeptám, než abych zůstal o víkendu na chalupě s autěm, pod kterým je hromádka kuliček

jen pár teoretickách dotazů, když povolím matici, vyklepnu poloosu z ložiska, tak drží pohromadě? nejde vytáhnout z převodovky? někde něco psali o vypadnutí... na stranu u brzd nesahám, ta drží pohromadě a pod vnitřní manžetou je kloub, který je v tom domečku a celé je to přišroubované imbusama, jako tady na tom videu:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=TRra1SWgcgg[/video]
raději se blbě zeptám, než abych zůstal o víkendu na chalupě s autěm, pod kterým je hromádka kuliček

Ja radej menil celou poloosu. Ono uvidis sam co je treba udelat.
Povolis matku, vyhodis nahore tehlici z ramene, dole taky, cep taky. tehlici bokem vytahnes ji z naboje.
Povolis sest imbusu a mas ji venku. Pak by mela jit vytahnout i z prevodovky (snad).
Povolis matku, vyhodis nahore tehlici z ramene, dole taky, cep taky. tehlici bokem vytahnes ji z naboje.
Povolis sest imbusu a mas ji venku. Pak by mela jit vytahnout i z prevodovky (snad).
Limo* s bussem (166 3.0)
já ji nepotřebuji vytáhnout z převodovky, tam je ten spoj s imbusama a ten druhý kus zůstává v autě nebo se pletu? Já jen že občas někde někdo plašil, že když se to vytáhne, tak něco vypadně a je problém to dát zpět, tak se snažím zjistit, co tím kdo myslel 

Tam nic nevypadne, povolíš těch 8 imbusů a ničeho se bát nemusíš, sám sem to dělal.