Alfičku jsem koupil v říjnu 2014 od zdejšího alfisty a jelo se pro ni se Speedym do Plzně. Byl jsem už znechucen z tech stavů a to jak v ČR tak v D, kam jsem se několikrát vydal. A opět se mi osvědčilo, že je i lépe si přidat a koupit ji od alfisty co se stará s alespoň trochou historie na drbacích fórech

Na první pohled byla druhá nejdražší na zdejším trhu, ale pokud k tomu připočtu stav, rozvody, výbavu, TI kola tak se karta obrátí

. Jediné co jsem teda zjistil bylo vibrující pravá poloosa, která se nechala renovovat za 2700 komplet vnitřní vnější kloub i s ložiskem, pak nový termostat a ještě ten rok odešla baterka. Po přivezení jsem hned udělal výměnu oleje v převodovce, motoru..samozřejmně Selenia a filtry. Celkově musim uznat že oproti 159 mnohem přesnější komunikativnější řízení, motor 2.4 jede jako pila, na palubě více luxusu- užasná symfonie v podání audia Becker, neuvěřitelné sesle hlavně v zadní části. Jsou to jen detaily, ale je vážně rozdíl i jen zavřít dveře ve 159 a ve 166. (ono to taky stálo 1.6 mil v mé max výbavě, krom TI). Takže zatím spokojenost žádné nové závady, zrady vše funguje do posledního detailu, až po paměti i výhřev sedadel. Auto tankuje jen na Shell + VIF, občas pročišťuju vstřiky a palivovou soustavu Protecem.
Provedené opravy úpravy:
- 185 tis - renovace pravé poloosy, termostat, nová baterie, komplet oleje včetně převodovky
- 190 tis - vyžazen mech i el. EGR - vylazena křivka u autoscan - jen nepatrně zvednut výkon(nejsem na to, ale Jirka to v ČR společně se Sharkanem má v ruce)
- 195 tis nové přední pneu Pirelli
- 204 tis zadní kotouče + destičky, žhavící svíčky, naftový filtr, vzducháč
- 207 tis zadní horní ramena, silenbloky a stabilizační tyčky na zadku, lanovody, zadní tlumiče Magneti Marelli. Nové xenony - odpojení jejich motorků od el. a jejich pevné nastavení a auto konečně svítí krásně.
Tady je původní inz. Ti kola jsem prodal, protože mně až tak neseděla k luxusní limuzíně a ještě na ČR silnicích i přícházela o část jejího kouzla z jízdy.