Před pár týdny jsem pořídil Spidera. I přes důkladné pročtení vašich zkušeností s TS motory jsem nakonec volil variantu 2.0 TS. Z jednoho důvodu - chci s autem jezdit, a kdybych koupil V6, tak vím, že bych to měl v garáži, a vytáhl to jen párkrát do roka. Trávil bych čas leštěním, kocháním, ale ani omylem né ježděním protože by mi bylo líto to huntovat.

Teď ke konkrétnímu kusu který jsem pořídil. Původem je z Mnichova, v ČR ho měl pán (druhý majitel) který auto dovezl, dva roky mu stálo, a najelo jen pár set km. Tento rok v únoru ho přihlásil, pojistil, najel s ním zhruba 7 tis za pár měsíců, a auto prodal. Pán dělá do filmu, a auto půjčoval na různá natáčení. Vydělávalo mu kačky. Nebyla to barevná varianta kterou jsem hledal, neměla kola které bych na ní chtěl, ale byla za slušnou cenu, a tak jsem si řekl proč ne, jdu se na ní podívat. Upřímně, myslel jsem že jí nekoupím, ale první dojem byl velmi dobrý, a vlastně mnohem lepší než jsem čekal, a protože je to skoro 30 let staré auto neměl jsem velká očekávání od řidičského zážitku (skřípe to, vrže to apod) takže mě nic nepřekvapilo. Nakonec jsem auto koupil, i přes neduhy které na první pohled mělo.
Neduhy: Horší lak na přední kapotě (kamínky), horší lak kufru (ale opticky jako celek je velmi pěkná), pravděpodobně lakovaná levá část vozu - provedl jsem všechny možné kontroly ale pojistnou událost se mi nepodařilo dohledat, zadní tlumiče již neplní svojí funkci a přední tak ze 70%, trochu traktorový zvuk motoru - to jsem se tu dočetl že by měl být variátor, a kape olej z pod motoru. Pán tvrdil že od výměny oleje ujel 5 tisíc a nedolíval ani jednou. Olej z rysky je ale podezřele čistý. Zatím mohu jen potvrdit co pán říkal, najel jsem 1000 km, olej jsem nedolil, a ubyl jen minimálně. Vždy prostě jen když někde zastavím zůstane tam po mě pár kapek oleje (musím tam ale stát x hodin - např. garáž, parkování před domem atd). Otázka zní - má význam to řešit? U auta s cenovkou 70K? Chci si auto prostě užít, spider byl od mala můj sen, tehdy jsem ale myslel že to je ferrari

Během týdne sem hodím fotky spodku motoru, a taky přidám nějaké fotky samotné alfy - možná jí někdo budete znát jestli mezi vámi jsou Pražácí.
Je fajn být zpět!!!!