Tak probehla konecne vymena oleje, plechove kanystry jsou fakt luxusni pocit.
Pruzina i plastovej hajzl pod filtrem byl , radsi sem nic nevyndaval, jen otrel hadrem zkontroloval a sup tam novej.
Vzhledem k tomu ze mi zaclo chcat kdyz jsem vypouatel olej tak sem to nechal cca 2 hodky a zpet do motoru jsem nalil kolem 5,5 litru mozna spis vic. Vypada to ze hodne vyteklo z variatoru ptz kdyz sem to nastatoval tak to klapalo jak blazen a pomerne dlouho trvalo nez si to sedlo a klapani ustalo ( cca 3-5min volnobehu s prubeznym chcipanim a kontroly hladiny oleje)
Za zminku stoji vyfocena cepice filtru na ktere jsou jasne necistoty a ten olej nebyl uplne k.o,na rysce merky mel prijemnou barvu a ne cernou jak noc..a to mel najeto 7-8 tisic.
Samozrejme vicko jsem vycistil nez sem ho dal zpet.
Cistili jste nekdo sitka u variatoru? Je to na dlouho to vyndat? Musim vypoustet nekde olej nebo rozebrat neco extra abych se k nim dostal? Na alfaowners akorat borec psal ze je mel zasrany ale nepochopil sem kde je nasel..
Tanguero... Jo to je skoda. Taky bych pokecal ale nemame to k sobe zrovna kousek. Ale treba se uvidime na nejakem srazu pristi rok. Letos uz nejake byli ale nemel jsem cas a nic moc sem nenasel ze by se planovalo letos na podzim... Tak nevim..
Jo Klatovy ode mne nejsou tak daleko...ja pro ni byl v Praze a dalka akorat.. Jako pro prvni auto kdysi (mx3) jsem mel nechutny nadseni a valil pro ni 4,5 hodky do vesnicky za Sumperkem..

a pak jeste jednou pro cely auto nahradnich dilu , no dneska uz takovej ma.or nejsem