Rady při koupi ojeté Giulie
-
Jakub_Step
Re: Rady při koupi ojeté Giulie
Diky za rady. Tim pádem je to mimo můj rozpočet a musím počkat do příštího roku. 
- Hampice
- SemTuFurt
Ono bude otázka, co udělá s cenou hezkých ojetin ukončení výroby za 2 měsíce.
Aby to nevyskočilo někam do nesmyslu. Je to definitivně poslední Alfa Romeo
Aby to nevyskočilo někam do nesmyslu. Je to definitivně poslední Alfa Romeo
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Jo no, ja treba otalel s koupi 4C tak dlouho, az ojetina vylezla vejs nez kdyz to stalo nove 
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ahoj,
uvažuji o Giulii po faceliftu, 2.0 Competizione, dobrý výběr je v Německu, třeba tato: https://www.mobile.de/cz/vozidel/podrob ... c4839a3e45
Měl jsem kdysi Breru 2.0 JTDm, ale po svatbě jsem jí prodal, pže manželka dostala nový Ford Focus ST line (2018) a plánovali jsme rodinu. Teď už mám syna 3,5 a dceru 4 měsíce a Focus má kufr 390 a Giulia i když s menším vstupem cca 480, což je určitě lepší než 390. Problém by byl přesvědčit manželku i tchána, aby se Ford prodal. V Praze jsou nám dvě auta zbytečný (proto šla Brera tehdy pryč). Ale řekl jsem prostě, že příští auto bude Alfa a hotovo. Nechci novou, protože 1,5 by mi u manželky neprošlo. Ale když se dívám na ojetiny z DE, tak Competizione od r2023 s nájezdem 15-30k se dají sehnat do 40 000 Eur. Což je prakticky nové auto. Jaký máte na to názor, případně na co si dát pozor? Dívám se jen po těch "nebouraných", ale to je určitě potřeba ověřit, ale Alfa má údajně na to nějaký NFT blockchain systém, aby se to nemohlo falšovat. Případně, co může být důvodem, aby Němec prodal krásnou Alfu, na které najel 20 000 km (finance, exekuce, třetí dítě?)? Jak byste postupovali vy? Chtěl bych koupit v nejbližších 6 měsících, tak mezitím zjišťuji co a jak. V Imofě se mi to zdá drahé. A Competizione jsem tam neviděl. Díky za užitečnou zpětnou vazbu. Už se zase těším na Alfici samici a nemám klidného spaní.
uvažuji o Giulii po faceliftu, 2.0 Competizione, dobrý výběr je v Německu, třeba tato: https://www.mobile.de/cz/vozidel/podrob ... c4839a3e45
Měl jsem kdysi Breru 2.0 JTDm, ale po svatbě jsem jí prodal, pže manželka dostala nový Ford Focus ST line (2018) a plánovali jsme rodinu. Teď už mám syna 3,5 a dceru 4 měsíce a Focus má kufr 390 a Giulia i když s menším vstupem cca 480, což je určitě lepší než 390. Problém by byl přesvědčit manželku i tchána, aby se Ford prodal. V Praze jsou nám dvě auta zbytečný (proto šla Brera tehdy pryč). Ale řekl jsem prostě, že příští auto bude Alfa a hotovo. Nechci novou, protože 1,5 by mi u manželky neprošlo. Ale když se dívám na ojetiny z DE, tak Competizione od r2023 s nájezdem 15-30k se dají sehnat do 40 000 Eur. Což je prakticky nové auto. Jaký máte na to názor, případně na co si dát pozor? Dívám se jen po těch "nebouraných", ale to je určitě potřeba ověřit, ale Alfa má údajně na to nějaký NFT blockchain systém, aby se to nemohlo falšovat. Případně, co může být důvodem, aby Němec prodal krásnou Alfu, na které najel 20 000 km (finance, exekuce, třetí dítě?)? Jak byste postupovali vy? Chtěl bych koupit v nejbližších 6 měsících, tak mezitím zjišťuji co a jak. V Imofě se mi to zdá drahé. A Competizione jsem tam neviděl. Díky za užitečnou zpětnou vazbu. Už se zase těším na Alfici samici a nemám klidného spaní.
Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych se na tvém místě prvně zajel na nějakou Giulii osobně podívat a to zejména kvůli kufru. Je pravou, že Giulia nemá objemově malý kufr, ale samotný kufr není moc vysoký a má malý nakládací otvor. Určitě záleží jak často ji budete užívat na jízdy s kočárkem (jaký máte) nebo jak často převážíte nějaké předměty, či sportovní vybavení. Já mám naštěstí na takové transporty ještě další dvě auta (hatchback a kombi), tak to úplně neřeším, ale když už musím dát kočárek do Giulie (Cybex a Thule), tak ho vždycky musím rozebrat a pak ho velice opatrně nakládat, abych si nepodřel nakládací hranu na nárazníku a popravdě nevím, kolik trpělivosti by u toho měla případně žena, když bychom měli pouze jedno auto a do obou dvou ho dá bez rozebrání a pouze ho složí. Na takové situace by se ten Focus mohl hodil. Pokud je, ale prioritou mít jen jedno auto, tak bych zvážil Stelvio. Sám teď přemýšlím nad tím, že bych možná Giulii i kombi prodal a pořídil místo nich Stelvio, které by mi zastalo jak auto pro radost, tak i praktičnost. Jasně, Giulia je krásný sportovní sedan, řidičská lahoda, ale i Stelvio se moc pěkně řídi, kór na auto této velikosti.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce blue misano
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce blue misano
Nad Stelviem jsem také uvažoval/uvažuji (https://www.mobile.de/cz/vozidel/podrob ... aa126f8913), ale bydlíme v Praze, tak chci benzín a u Stelvia u Veloce už je spotřeba o dost vyšší a Giulia se mi líbí víc. Máme Thule a Britax Römer a do focuse ho taky musím skládat a sundávat kolečka, takže nic nového. Manželka s kočárkem autem nejezdí, vystačí si s MHD a Thule máme jen na první rok a půl věku dítěte, pak jen lehkou skládačku. v tom by problém nebyl. ročně najezdíme cca 10 000 km, takže jednou za čas když jedeme na dovolenou někam, tak bych to přežil přinejhorším i s nějakým střešním nosičem a klidně i bez něj, říkám, Focus má 390 a kdybychom nekoupili Giulii, tak si necháme focuse, takže horší to už být nemůže... Ale spíš mě zajímá ten dovoz z Německa, něco se dá vygooglit, jak postupovat, ale spíš by mě zajímaly nějaké praktické zkušenosti, na co si dát pozor u cca dvouletého auta s nájezdem cca 20 000km.
Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
U dvouletýho auta asi není moc potřeba něco zkoumat, hlavně jestli to nemělo nehodu, jinak je to pořád nový auto. Nejvíc co bych u takového auta řešil je záruka a její podmínky. Jestli bude mít prodlouženou na 5 let, jestli se bude vztahovat na druhého majitele atd. Pak už jestli to do německa k dealerovi budeš mít rozumně daleko abys tam v pohodě dorazil když třeba budeš nějakou vadu na záruku řešit. To jsou pak hlediska, kdy tě pár ušetřených eur, může mrzet 
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
Pár dovozů ročně dělám, motorky i sem tam auto. Ale jen pro kamarády, živit se tím rozhodně nechci. Co říká Speedy, to sedí. Já ještě přidám jednu věc. Vždy beru přímo od prvního majitele, od přeprodejce málokdy - až na výjimky u AD protiúčtem. On ten dojem z majitele dost napoví. Pečlivost/přístup/jednání. Už to, že prodává osobně a nemá potřebu se schovávat za přeprodejce je dobrý znamení, vidíš jak má čistou garáž... zkrátka celkovej obrázek.
Edit: I Tebou postované Stelvio vypadá na první pohled dobře.
Edit: I Tebou postované Stelvio vypadá na první pohled dobře.
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS