Vyhřívání zadního okna nejde
Vyhřívání zadního okna nejde
Ahoj, nevíte někdo kde může být problém, když mi nejde vyhřívání zadního okna a zrcátek? Pojistka F94 je OK. Už mi to jednou cca před 3/4 rokem nešlo když jsem Stelvio koupil, a v servisu u Srby mi to tehdy rozběhli. A teď opět nefunkční. V diag MES jsem k tomu nic nenašel. Že by opět odešlo nějaké relé? Popř které? V manuálu relé, co jsou v poj. skříňkách nejsou nijak popsána. Díky za případné rady!
AR Stelvio 2.2 JTD 140 kW 2019
AR 159 2.0 JTD 125 kW 2011 prodáno
VW Passat 2.0 TDI 140 kW 2017
Peugeot 308 SW 2.0 HDI 110 kW 2017
Re: Vyhřívání zadního okna nejde
Někde už tu proběhlo cosi podobného. Zima, baterka má malé napětí. Externě dobít a resetnout IBS. Planetu prostě musíme zachraňovat, i kdyby auta přestala normálně dobíjet!
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Tyjo, baterii mám půl roku novou...taky jsem to četl o slabé baterii.. Ale když má sílu nastartovat v mrazu, tak snad by tu důležitou fci jako rozmrazit sklo už měla utáhnout ne? Taky už mi ta "záchrana" planety sere!
Ta baterie může být v naprostém pořádku. To jen dobíjení platformy Giorgio navrhoval kretén, asi pod tlakem EU normy.
Edit: jo, ono nastartuje OK, protože ví, že dobíjí blbě a proto odpojí "nepotřebné funkce" ve prospěch startu. Což bude u dieselu se žhavením větší podíl kapacity. Dobré je, že nemáš nic rozbité, krom návrháře systému (algoritmu dobíjení) u AR. Toho bych nejen vyměnil, ale mučil. Dlouho a pomalu.
Edit: jo, ono nastartuje OK, protože ví, že dobíjí blbě a proto odpojí "nepotřebné funkce" ve prospěch startu. Což bude u dieselu se žhavením větší podíl kapacity. Dobré je, že nemáš nic rozbité, krom návrháře systému (algoritmu dobíjení) u AR. Toho bych nejen vyměnil, ale mučil. Dlouho a pomalu.
Jj, Americkej má pravdu .... a asi Ti taky nepůjde ani ten podělanej start-stop ( tím to vždycky začíná, že na křižovatce nevypne ...)
nabij si nejdřív baterku a uvidíš
nabij si nejdřív baterku a uvidíš
AR Brera 3,2Q4 280ps/ 2008
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
Start/stop mám deaktivovaný takovým tím reverzním vloženým kabelem. Pravda, teď Stelvio víc než týden stálo, tak to budu chvíli sledovat, až budu jezdit denně do rachoty, jestli se to rozběhne. Nabíjet kvůli tomu nebudu. Ale jestli to takhle algoritmicky opravdu nastavili, tak jsou to oslové ti taliáni! Hlavně že jde vyhřívání volantu!!
Dík za odpovědi!
Tak zajed do servisu. Oni to tam nabiji a daj zase do pucu.
Me by silne zajimalo jak byla baterie menena. Byla menena s odpojenim a znova ozivenim celeho vozu vcetne resetu? Nebo to bylo meneno s pomoci pripojeneho externiho zdroje tak, aby auto bylo stale zive pod napetim?
Verze 1: kompletni odpojeni, auto umre, IBS se vyresetuje, neve pripojeni => procedura s otacenim volantu, pro IBS nova baterie v systemu.
Verze 2: Popularni bypass v mnoha baterkarnach i servisech kde meni baterku. Pripoji se externi zdroj napeti, baterie se odpoji, nova baterie pripoji, nic se nevyresetovalo, nic se nemusi nastavovat, auto vesele odjizid... Pro IBS stale stara baterie, na jeho pristupu k ni se nic moc nemeni. Pokud byl problem pred, pravdepodobne se vyskytne i po vymene.
Me by silne zajimalo jak byla baterie menena. Byla menena s odpojenim a znova ozivenim celeho vozu vcetne resetu? Nebo to bylo meneno s pomoci pripojeneho externiho zdroje tak, aby auto bylo stale zive pod napetim?
Verze 1: kompletni odpojeni, auto umre, IBS se vyresetuje, neve pripojeni => procedura s otacenim volantu, pro IBS nova baterie v systemu.
Verze 2: Popularni bypass v mnoha baterkarnach i servisech kde meni baterku. Pripoji se externi zdroj napeti, baterie se odpoji, nova baterie pripoji, nic se nevyresetovalo, nic se nemusi nastavovat, auto vesele odjizid... Pro IBS stale stara baterie, na jeho pristupu k ni se nic moc nemeni. Pokud byl problem pred, pravdepodobne se vyskytne i po vymene.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
S tímhle jet do servisu? Kde udělají přesně to, že baterii nabijí a resetnou IBS? Za to je třeba platit?
Ovšem jestli byl po výměně baterie dělaný reset, nebo ne, by mne taky zajímalo.
Trocha satiry:
Mám i snový řešení: Alfa udělá svolávačku, kde se všem majitelům Giulií i Stelvií omluví. A samozřejmě nahraje nový SW s upraveným algoritmem dobíjení. Třeba: nabíjím kdykoliv klesne kapacita pod 90%, nebo napětí baterie o tři desetiny V. To navíc krom spolehlivějšího provozu auta i prodlouží životnost baterií. Konec šaškárny.
A jestli chtějí pořád zachraňovat planetu, ať nám vrátí mechanickou měrku oleje. Když si představím, kolik minut každoročně prostojí nastartovaná auta při kalibraci el. měrek v součtu, pláču pro bohyni Gayu :-)
Ovšem jestli byl po výměně baterie dělaný reset, nebo ne, by mne taky zajímalo.
Trocha satiry:
Mám i snový řešení: Alfa udělá svolávačku, kde se všem majitelům Giulií i Stelvií omluví. A samozřejmě nahraje nový SW s upraveným algoritmem dobíjení. Třeba: nabíjím kdykoliv klesne kapacita pod 90%, nebo napětí baterie o tři desetiny V. To navíc krom spolehlivějšího provozu auta i prodlouží životnost baterií. Konec šaškárny.
A jestli chtějí pořád zachraňovat planetu, ať nám vrátí mechanickou měrku oleje. Když si představím, kolik minut každoročně prostojí nastartovaná auta při kalibraci el. měrek v součtu, pláču pro bohyni Gayu :-)
- Hampice
- SemTuFurt
Amen...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Hele, jak se resetne IBS a co to vlastně je, řídící jednotka? Mám MES, tak s tím to jde udělat? Momentálně mám vše ok, kromě toho výhřevu, tak jen abych byl poučen...
Viz Hampice: Po výměně baterie je dobré udělat reset IBS senzoru - odpojit ho, nastartovat bez něj, vypnout, připojit ho s znovu nastartovat. On se po nějaké době resetuje sám, až zjistí že je baterie nová, ale tohle je jistota a hned.
Pripadne odpojit a po chvili pripojit baterii. System by se pak k baterii mel chovat jako k nove baterii.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
- Hampice
- SemTuFurt
No na to bych úplně nespoléhal, ale možné to je. Ten reset IBS je jistota.swoop01 píše: 30.12.2025, úte 18:30 Pripadne odpojit a po chvili pripojit baterii. System by se pak k baterii mel chovat jako k nove baterii.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- Hampice
- SemTuFurt
IBS je senzor nabíjení na plus terminálu na baterii. Je připojen šedým konektorem, kterým se dá udělat ten reset viz. výše.velickin píše: 30.12.2025, úte 11:17 Hele, jak se resetne IBS a co to vlastně je, řídící jednotka? Mám MES, tak s tím to jde udělat? Momentálně mám vše ok, kromě toho výhřevu, tak jen abych byl poučen...![]()
Alfa Romeo 164 QV (1992)