Řeším opět problém s alfici 159 2.4jtd 147kw.
Začnu tím, že pár měsíců zpět jsem měl ECU v opravě po poškození vodou, od opravy mi neustále svítí dpf a EGR, přitom dpf nemám od vyroby, jen kat a EGR bylo vypnuto a zaslepeno, nejspíš tam přehráli software.. auto ale jezdilo normálně a potřeboval jsem byt co nejrychleji pojízdný, takže jsem to zatím neřešil s tim, že to vyřeším po prázdninách..
Jenže začal mi problém, stalo se mi to poprvé minulý týden, z ničeho nic na dálnici při cca 2.2k otáčkách se za mnou spustil brutální šedý dým, ale fakt kopa dýmu, doprovázel to dunivý zvuk z vyfuku.. dojel jsem rychle domu, vypl motor. Olej neubyl, zkontroloval jsem všechny hadice, podtlaky, vše ok.. nastartoval jsem a dým nikde.. zase to jezdilo úplně normálně, šel jsem tomu naložit cca 20min jízdou a stále žádny kouř.. tak jsem jezdil dál..
Včera mi to začalo znovu, jedu po dálnici cca 2.5k otáček, opět se spustil brutální šedý kouř a jakmile se spustí, tak už kouří furt dokud nevypnu motor, i když stojím na místě, tak kouří a to pak nejde vidět ani přes zadní okno přes ten dým.. jakmile vypnu a zapnu motor, zase je všechno ok..
Dneska mi to udělalo zase při jízdě cca 1.9 -2k otáček na dálnici.. odstavil jsem auto, vypl a zapl motor a zase opět v pohodě..
V ecu žadne další chyby nejsou, turbo tlačí normálně..
Cca 2 roky zpět byla dělaná hlava, turbo, všechny těsnění atd.., olej ani voda neubyva.. po čem mám jít popř co zkontrolovat? Nebo to může souviset s tou ecu po opravě? Jenže par mesicu to po opravě ecu jezdilo úplně normálně až doteď..
Díky moc
2.4jtd 147kw - silný šedý kouř.
Re: 2.4jtd 147kw - silný šedý kouř.
Jak to, že nemáš DPF od výroby?
Viděl bych to na ECU (Hw/Sw).
Viděl bych to na ECU (Hw/Sw).
156 TS
33 1.7IE
33 1.7IE
Je původem z Německa přelom roku 07. Některé 159 byly bez dpf.
Nemůže to dělat to, že si ecu myslí, že je dpf přítomné a spouští nějakou falešnou regeneraci? A dávkuje více nafty a pak to neskutečně hulí..?
Nemůže to dělat to, že si ecu myslí, že je dpf přítomné a spouští nějakou falešnou regeneraci? A dávkuje více nafty a pak to neskutečně hulí..?
- lukas.01
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to přijde, že se spouští regenerace, ale že to jezdilo několik měsíců bez tohoto projevu tomu neodpovídá. Podívej se, jestli píše diagnostika něco o zaplnění DPF, které tam není.
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
Důležitá je informace, že ti nemizí olej. Pokud by to pálilo olej, tak dým bude bílý. To se stává, když olej začne papat turbo tak moc, že letí do sání. Jenže pak vyletí i otáčky a motor jde do kytek.
Pokud je dým šedý, tak je to špatně spálená nafta a taky si myslím, že se ECU pokouší o regeneraci když nemá.
Pokud je dým šedý, tak je to špatně spálená nafta a taky si myslím, že se ECU pokouší o regeneraci když nemá.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD