Líbí se mi, že co Čech, Moravan, nebo Slovák, má každý to svoje nej     (-lepší,-horší) pivko. Jinak pro mě je důležité i za jakým účelem si to pivo dám. Po tenise nepohrdnu ani tím gambáčem, když si chci pokecat s kámošem jdu na Budvar 10. Když si chci pochutnat, jdu do Masnejch krámů na Kroužek
 http://www.budvar.cz/produkty/krouzkovany-lezak.html    Mají ho i v Prátru ve Vídni. Takže žádná matějská, ale do Vídně na Budvar  

Jinak v Bernarticích rád chodím na Svijany tuším 13 grádů. Dobrých piv je u nás mraky, 
Coyote: Napsat po jednom škopku o pivu, že ti nechutná je hodně přísné. Ale ten Samson jsem už taky dlouho nepil. Jak ho koupili plzeňáci, tak stejně jako u Platanu a Regentu, šla jeho kvalita dolů .
Já se snažil tomu Hostanu ve Znojmě přijít na chuť celé 3 roky. ...A nic. Mě to chutnalo jak kdyby tam nalili panáka zelený a nechali to 2-3 dny odstát 

No ale znojemáci si libovali. Víno umí, ale zrzavý mok ... 

Nejlepší pivo je pro mne BUDVAR 12° Naštěstí ho prodávaj i tady na rakouským venkově. Stojí 85 centů a je levnější než jejich místní piva, nepočítám-li ty patoky z Lidlu a Hoferu. Plzeň je ještě levnější ale ta mi přestala chutnat. Už se těším za rodiči do Plzně, jestli si spravím Na Spilce chuť  
 Budweiser a Pilsner Urquell
 Budweiser a Pilsner Urquell