TURBO do TS
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
TURBO do TS
HonzaR: Když jsi se zmínil o tom turbu rak tady něco je ale nic přesnýho jen jakej to má výkon a zrychlení http://www.digest.net/alfa/archive/v7/3/msg06377.html
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: TURBO do TS
jinak tady je to co prodává autodelta http://www.autodelta.co.uk/ je tam upravený GTV ve verzi 180 koní bez turba a 220 s turbem
Delta je jasná--no myslel jsem spíš "divokou" přestavbu :-)
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo no zálež hlavně na tom jestli by se musela přemapovávat řídící jednotka, nevím jestli by to někdo tady uměl. musel by se snížit asi kompresní poměr a udělat mezichladič oleje ne? Zajímalo by mne jestli by to tady někdo uměl v podstatě to je jn turbo a pár trubek
)))

Jj-no to co házel Jenda do placu byl článek zajímavej právě tím,že to šlapalo na origo softu /drobná úprava, kolik by uregulovala lambda s váhou, jiný čerpadlo??/, origo kompres poměru,
origo ojnice a písty,origo šály,plnící tlak O.4 a výkon cca200 koníků..to pak je opravdu jen to turbo, co se válí v garáži,pár dalších věcí a schopnej člověk co spíchne nový vedení..
origo ojnice a písty,origo šály,plnící tlak O.4 a výkon cca200 koníků..to pak je opravdu jen to turbo, co se válí v garáži,pár dalších věcí a schopnej člověk co spíchne nový vedení..
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No pokud by to bylo takhle tak věřím tomu, že by se muselo udělat jen to vedení a možná mezichladič oleje? Kurkyn by to zvládl!! Jen kdyby se mu chtělo. To tubo se dá sehnat do 5 tis nebo tak nějak ne?
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
počkej počkej
No nic by na tom nebylo, oturbit motor bez ostatních úprav, muselo by se držet nízkého plnícího tlaku, chladit olej atd. Ale problém bude s kompresním poměrem, bojím se, že by se muselo jezdit na kerosin. 

- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No by se dali na sebe dvě těsnění pod hlavu
No škoda že tady nemáme ten článek od jendy kdy je údajně kompresní poměr stejnej jak u atmosféry.

"Jetý"-spíš"sjetý" turbo seženeš levnějc,+ raději rovnou repas sada ebay....
Pokud to pojede do 0,4 a na benzín 100oc není celkem nutný měnit komp.poměr.,protože
aktuálně je tam
u
1.4. T.S-82x64,9 10,5:1
2.0 T.S.- 83x91 9,5 :1 což mi nepřijde jako nějaká krize..extrémní úpravy jezděj třeba i na 8.8...
+chladič oleje 2500 +red pod filtr+ hadice, chladič vzduchu...+ šikovnej svářeč a trubky...
Pokud to pojede do 0,4 a na benzín 100oc není celkem nutný měnit komp.poměr.,protože
aktuálně je tam
u
1.4. T.S-82x64,9 10,5:1
2.0 T.S.- 83x91 9,5 :1 což mi nepřijde jako nějaká krize..extrémní úpravy jezděj třeba i na 8.8...
+chladič oleje 2500 +red pod filtr+ hadice, chladič vzduchu...+ šikovnej svářeč a trubky...
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Docela by mě zajímalo jaký by to bylo. Taky by mě zajímalo kolik by takovej motor vydržel. Tak co Kurkyne nemáš chuť to zkusit?
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bastlení mi je trochu proti srsti, ale když to mermomocí budeš chtít.... 

Kámoš maká, jako tester turb...no a když jsem se s ním jednou v knajpě bavil na to téma, jaký by to bylo narvat na mojeho twinprska turbo, tak říkal, že největší problém by byl asi ve svodech...
GTV
Super-na jakým tlaku je to provozovaný ?
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Yglo: No s těma svodama by se to dalo v pohodě vyřešit jen udělat přírubu a naohýbat trubky. Jestli chceš do TS Turbo tak řekni Kurkynovi. Ten to zvládne!
nevím, kdejsi vzal, že chci turbo 

to nepsal toběPetr147 píše:nevím, kdejsi vzal, že chci turbo
Gracia Dio di è stato Niccola Romeo in Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
- Lubka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nápad to špatnej není až budu vědět že ten můj motor je nadojetí co tam je původní tak jsem o tom dost přemýšlel postavit to na Mimoňské Války pokud ještě budou příští rok. V garáži se mi válí dvoulitr po generálce takže když by to 1.8 nedala tak bych pak jen přehodil motor ale nebude to jen tak. Mám takový obavy že by to klika asi fakt nedala a písty taky ne. Ono už tak to je choulostivej motor a eště s turbem to nemůže vydržet. Ty svody to si myslím že by až takovej problém nebyl spíš ty další věci ale když by se to někomu povedlo tak to pak musí bejt střelba neskutečná. On už takhle jen ten 16V našlápnutej a eště s turbem no to musí bejt zvěř. 

BMW E34 525TDS Touring, Volvo FH12 420, MB Actros
ex:Alfa Romeo 155 1.8 TS 16V (2x), Alfa Romeo 33 1.4 Imola, Škoda Favorit Black Line, Fiat Uno 1.0, Fiat Uno 1.7D
ex:Alfa Romeo 155 1.8 TS 16V (2x), Alfa Romeo 33 1.4 Imola, Škoda Favorit Black Line, Fiat Uno 1.0, Fiat Uno 1.7D
Nene...já su s výkonem docela spokojenej...cooper.mb píše:Yglo: No s těma svodama by se to dalo v pohodě vyřešit jen udělat přírubu a naohýbat trubky. Jestli chceš do TS Turbo tak řekni Kurkynovi. Ten to zvládne!
GTV