Michal:
Jasně ..volba motoru je vždycky závislá na tom, jak to auto bude provozovaný..
taky jsem pás po původním nízkozdvihovým třílitru..protože neřeším speciálně u tohohle auta spotřebu a ekonomii provozu.. a ten netlumenej busso prostě k tomuhle autu sedí,..takže taky jsem dal asi o dost víc než bych měl, ale zase ten germán si docela hrál..a upravil hlavu, a tak a motor jsou pořád varhyny..a to to nejede na origo softu a žere to jen 100+ osobně jsem teda najel pouhých 50tisíc, no rozhodně to nešetřím a motor OK../
Dolphin7:
--proč myslíš že podložky na GTV s vcelku lehkým T.S. jsou zas tak ukrutná blbost..pokud to nejsou bochníky sejra a řekněme max 25, žádnej velkej problém--když jsou jak říkám
decentní a zavěšení v powerflexu.... a pustit to dolů o -40 to rozhodně souhlasím.. ono auto širší o 50mm a nižší o 40mm je docela znát.. / Třeba ty centimetry rozdílu v podvozku Z350 a Z370 jsou zatraceně znát.../
kde vidíš dramatickou záludnost, pokud tam k tomu z estetickejch důvodů necpeš kola třeba 19 , to už bude v kombinaci s podložkama fakt problém, no na 205/16/50 -což osobně nebudu měnit--není co řešit/teda tužší podvozek -40, podložky na GTV nemám, nemám k tomu nějak důvod je tam vehementně cpát,sedí s powerflexem perfektně, u 145 je naopak dost znát celková šíře s podložkama +50mm /podložky 25/krom toho jí celkem sluší ale především sedí rozhodně líp..teda určitě posun k lepšímu.-..můžu porovnat se sérií chování zavěšení, jednu 145 T.S mám v seriovým stavu, jednu na extratvrdým podvozku -40, 25 podložkya k tomu 1.9TD přitažený dost nahoru na krouťák na čerpadle a to je jinčí zátěž s ohledem na to, kde všude to musí taky jezdit/najel jsem na -40 bez sebemenších degradací na podvozku GTV 50tis a nemám problém jak se silenblokama-jsou tam zdůrazňuju po koupi powerflex- tak s tlumičema ,.a proti 145 je to celkem i na tužším podvozku ještě máslo..čili ta 145dostává na tvrdým podvozku s litinovým 1.9TD na předním zavěšení čočku a drží...ono to zavěšení GTV vepředu je lautr to samý

co má -145..a tam mám podložky už přev 200tis tak vím zhruba, jak se to při tvrdým řežimu projevuje..váha toho litinovýho dieselu není rozhodně nijak malá, není to motůrek jak T.S. a problémy v podstatě reálně žádný..jak zdůrazňuju-teda s podložkama 25 - jezdím s tím fakt poloviční terén , šoupu to občas po břiše na polních cestách

-tohle převlečený Tipo fakt trápím a drží a drží..Radek Domin na v podstatě seriovým podvozku jezdil občas amatéry závody a docela držel..předek cca 100tis na ramenou je normál., zadní vlečený u 145 jsou nesmrtelný a dělal jsem je jen jednou, to když jsem dozadu hodil 4,5 metráku mezníků a ty áčka se teda staly následně už výrazný

--,
jenomže já mám tlumiče a pružiny na 145 jak šutr, tak zase 5 táců do "zadku"jednou za 5 let je sranda...zadek v powerflexu v multilinku na GTV s podložkama do 25 není sebemenší problém s životností řekněme 100táců a víc..
Pokud to někdo koupí s vymláceným zavěšením a bez repasu frkne na to 18 nebo 19 s podložkama40 a víc jak magor..pak z toho jsou po netu histerický fobie.o citlivosti.ale co si budem povídat, tyhle lidi to nezrepasujou, protože to maj s 19 vcelku na kavárenský blbnutí a na tom autě najedou stejně do 5 táců ročně ., jejich řeči nejsou teda směrodatný..
....teda ...ty podložky na předním zavěšení do 25 není žádnej průser, zvlášť když většinou je to auto v podstatě pro jednoho a zátěž žádná..Ale kdo ví, kolik toho většina GTV reálně na podvozku do repasu fakt najelo..a z toho jsou všechny ty řeči..
.Podle mojí reálný zkušenosti--
205-50-16 , dost tuhý pružiny a tlumiče -40 =není problém a životnost po 50tis není proč řešit...:-)