Alfa Romeo GTV

Odpovědět
HonzaR
SemTuFurt

Re: Alfa Romeo GTV

Příspěvek od HonzaR » 22.6.2010, úte 10:02

Jj--ty se vytrhnou dost často..buď ho přitmelíš karosářským pružným tmelem v tý lištičce tak, abys to moc neupatlala okolo :-D , za druhý je možný ,že se mi jedno rezervní k řidiči někde ještě válí--mrknu,nechal bych ti ho /jasně že grátis/,celkově se tyhle věci docela blbě shání..to máš pravdu :( , nebo zkus zavolat na číslo který tí házím do SZ., je možný, že ho bude mít....HonzaR

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 22.6.2010, úte 10:43

Děkuji, zkusím to ještě nějak provizorně přidělat aspon na rychlo aby to bylo do Milána. O tmelu nechci momentálně ani slyšet, za posledních 14dní ho mám nad hlavu :-D přidělala sem to už jednou vteřinákem a drželo to fest, ale ted se to vytrhlo komplet i s těma "šroubkama" nevim co s tim chlápek dělal :roll:
Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V

Škoda každého kroku, který se jde pěšky...

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 22.6.2010, úte 12:31

Ten karosářskej polyuretan by nepovolil,to by musel vytrhnout z plechu...celej ten bazmek..drží jak čert..Honza...

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 22.6.2010, úte 13:17

Taky se mi to ve vrchní části vytrhává. taky jsem poslepoval tu lištičku sekundovim lepidlem ale až se to zase utrhne zkusim ten tmel :) Takže Dolphin tys lakovala ty zadní blatníky?

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 22.6.2010, úte 15:01

Honza: ted jak o tom mluvíš, tak ono to možná bude vytrhlý úplně celý, já včera čapla auto a jela, takže sem to tak dopodrobna nezkoumala..večer na to juknu

cooper: jojo, sešlo se mi víc věcí najednou tak sem to nestíhala, tak to bylo až ted přes víkend u lakýrníka, a jelikož to bylo na rychlo, tak to dopadlo celkem katastrofálně :smt089 nevim jestli vina lakýrníka či krátkýho termínu..je to provizorně, po Miláně s tím musim něco udělat :smt102

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 22.6.2010, úte 15:14

Dopadlo jak katastrofálně? Je jiná barva? Vždycky záleží na tom kdo to dělá barvu musí srovnávat na denim světle nelze jí jen namíchat podle čísla barvy, ale musí to doladit podle oka a navíc pak vzít další části do přístřiku a lakem aby se to sjednotilo. takže to neni jednoduché a záleží kdo jak to umí a jak to zrovna trefí. Co všechno ti stříkal?

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 22.6.2010, úte 15:27

Růžový blatníky naštěstí nemám :-D barvu asi trefil, ale zřejmě jak na to chvátal tak to nechal málo zaschnout a ted se prodírá ta podkladová barva (nebo tmel?-nevim přesně co že to bylo) nahoru, takže to v určitým úhlu prosvítá..takový flíčky..nebo spíš fleky :smt021 to mi bylo dnes řečeno od odborníků co dodávají věci do autolakoven, když jsem si u nich naivně chtěla koupit leštěnku, že to ještě "rozleštim".
Dělaly se všechny 4strany, jak sem měla ty plasty, zbyly tam dirky po šroubkách. A jedna strana byl pod plastem úplně uřízlý kus plechu, tak to se svařovalo.

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 22.6.2010, úte 17:27

to už si mohla vzít rovnou celé auto :) mělo se to stříkat ještě plničem ale to asi dělali. no tak ti to bzplatně přestříkne ne? to muselo být docela drahý

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 22.6.2010, úte 18:25

Dolphin7: upřímnou soustrast..lak to je velká bolest a loterka.. :( taky svádím boj...
dát tomu celolak.. no v Praze při denním ježdění ...asi ještě počkám..není to pořád ještě žádná akutka.. :(

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 22.6.2010, úte 22:48

cooper: plnič tam taky byl, drahý to právě tak nebylo, možná proto to tak dopadlo..nemám tucha, po Miláně k němu zkusim zajet a domluvit se..ale nějak nedoufám

Honza: mý by to potřebovalo jako sůl...popravdě mě celolak taky napadl..nejdřív první impuls byl že to prostě prodám a koupim něco v perfektním stavu, pak sem vychladla a zjistila že tohohle brouka prostě prodat asi nedokážu :smt007 :smt102

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 22.6.2010, úte 23:50

Jj--no ono koupit "něco OK" je ošemetný,často iluze a rána mimo terč, radší do toho "nacpu" a vím na čem opravdu jsem..a stáhnu cenu při koupi..GTV jsem řešil stejně..
ze dvou jsem si vybral to, do kterýho jsem opravdu nacpal a neposlouchal ty kecy že je komplet "udělaný"při koupi..nikdo neprodává "udělaný auto" vyjma mimořádek.. :-D
Každej logicky prodává před rozvodama a repasem podvozku, váha, lambda většinou KO , občas se ozve hydro..atd..
Nikdo přece neveme 50-100táců a nevrazí to do auta před prodejem, vyjma srdcařů, který ale zase chtějí odpovídající cenu a maj doklady..

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 23.6.2010, stř 07:30

JOJO je to tak taky moc nevěřim tomu že někdo prodává gtv v top stavu když jse to 12 let starý auto a navíc ho většina řidičů dost huntuje tuningem a nedostatečnou údržbou. Taky už jsem do mého gtv nasypal dost peněz a pořád je kam ty peíze dávat dál:) Celolak by byl pěknej ale můj lak je ještě docela dobrej jen nad dveřma řidiče někdo něco neodborně opravoval a je tam stříklej jinej odstín barvy. Ale to musí počkat

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 23.6.2010, stř 11:01

Tak je mi jasný, že v top stavu to asi žádný auto nebude...jde o to že já tohle koupila dost na rychlo, kdy jsem se v Alfách ještě nevyznala vůbec, takže mi nedošlo že koupit to po tuningáři s podložkama, snížený apod. je sebevražda :-D půlku věcí už je sundaných ale pořád práce jak na kostele. Do toho mi to ještě chytlo na kufru trochu kroupy, když to stálo na place než se to přihlásilo :evil: ..ted to začínám nějak vše vnímat a hledat i maličkosti :smt102 Chce to jen čas a peníze, srdce mám hodně velký :smt007 :-D

Michal_Plzen
Pozorovatel

Příspěvek od Michal_Plzen » 23.6.2010, stř 12:28

jj souhlasim s vami... Kdyz jsem porizoval svoje GTV tak jsem resil proc je cca. o 40tis. drazsi nez co bylo mozne momentalne sehnat jinde.... ale prodano v Cechach jako nove, relativne malo najeto (poctive) v dobrem stavu, motorizace ktera je idealni ale spatne se shani :supz: ...

Jinak mne stejne potkaly opravy :smt089 , ktere predchudce jiz neresil pred prodejem ... rozvody, svicky, spojka ... no a vycet jeste nekonci. Uz se tesim az budu resit veci, ktere nebudou nutne ale pro poteseni ... kola, orig. dily od Zender apod. \:D/
EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 23.6.2010, stř 17:57

Michal:
Jasně ..volba motoru je vždycky závislá na tom, jak to auto bude provozovaný..
taky jsem pás po původním nízkozdvihovým třílitru..protože neřeším speciálně u tohohle auta spotřebu a ekonomii provozu.. a ten netlumenej busso prostě k tomuhle autu sedí,..takže taky jsem dal asi o dost víc než bych měl, ale zase ten germán si docela hrál..a upravil hlavu, a tak a motor jsou pořád varhyny..a to to nejede na origo softu a žere to jen 100+ osobně jsem teda najel pouhých 50tisíc, no rozhodně to nešetřím a motor OK../

Dolphin7:
--proč myslíš že podložky na GTV s vcelku lehkým T.S. jsou zas tak ukrutná blbost..pokud to nejsou bochníky sejra a řekněme max 25, žádnej velkej problém--když jsou jak říkám decentní a zavěšení v powerflexu.... a pustit to dolů o -40 to rozhodně souhlasím.. ono auto širší o 50mm a nižší o 40mm je docela znát.. / Třeba ty centimetry rozdílu v podvozku Z350 a Z370 jsou zatraceně znát.../
kde vidíš dramatickou záludnost, pokud tam k tomu z estetickejch důvodů necpeš kola třeba 19 , to už bude v kombinaci s podložkama fakt problém, no na 205/16/50 -což osobně nebudu měnit--není co řešit/teda tužší podvozek -40, podložky na GTV nemám, nemám k tomu nějak důvod je tam vehementně cpát,sedí s powerflexem perfektně, u 145 je naopak dost znát celková šíře s podložkama +50mm /podložky 25/krom toho jí celkem sluší ale především sedí rozhodně líp..teda určitě posun k lepšímu.-..můžu porovnat se sérií chování zavěšení, jednu 145 T.S mám v seriovým stavu, jednu na extratvrdým podvozku -40, 25 podložkya k tomu 1.9TD přitažený dost nahoru na krouťák na čerpadle a to je jinčí zátěž s ohledem na to, kde všude to musí taky jezdit/najel jsem na -40 bez sebemenších degradací na podvozku GTV 50tis a nemám problém jak se silenblokama-jsou tam zdůrazňuju po koupi powerflex- tak s tlumičema ,.a proti 145 je to celkem i na tužším podvozku ještě máslo..čili ta 145dostává na tvrdým podvozku s litinovým 1.9TD na předním zavěšení čočku a drží...ono to zavěšení GTV vepředu je lautr to samý :-D co má -145..a tam mám podložky už přev 200tis tak vím zhruba, jak se to při tvrdým řežimu projevuje..váha toho litinovýho dieselu není rozhodně nijak malá, není to motůrek jak T.S. a problémy v podstatě reálně žádný..jak zdůrazňuju-teda s podložkama 25 - jezdím s tím fakt poloviční terén , šoupu to občas po břiše na polních cestách :-D -tohle převlečený Tipo fakt trápím a drží a drží..Radek Domin na v podstatě seriovým podvozku jezdil občas amatéry závody a docela držel..předek cca 100tis na ramenou je normál., zadní vlečený u 145 jsou nesmrtelný a dělal jsem je jen jednou, to když jsem dozadu hodil 4,5 metráku mezníků a ty áčka se teda staly následně už výrazný :smt020 --,
jenomže já mám tlumiče a pružiny na 145 jak šutr, tak zase 5 táců do "zadku"jednou za 5 let je sranda...zadek v powerflexu v multilinku na GTV s podložkama do 25 není sebemenší problém s životností řekněme 100táců a víc..
Pokud to někdo koupí s vymláceným zavěšením a bez repasu frkne na to 18 nebo 19 s podložkama40 a víc jak magor..pak z toho jsou po netu histerický fobie.o citlivosti.ale co si budem povídat, tyhle lidi to nezrepasujou, protože to maj s 19 vcelku na kavárenský blbnutí a na tom autě najedou stejně do 5 táců ročně ., jejich řeči nejsou teda směrodatný..
....teda ...ty podložky na předním zavěšení do 25 není žádnej průser, zvlášť když většinou je to auto v podstatě pro jednoho a zátěž žádná..Ale kdo ví, kolik toho většina GTV reálně na podvozku do repasu fakt najelo..a z toho jsou všechny ty řeči..
.Podle mojí reálný zkušenosti--
205-50-16 , dost tuhý pružiny a tlumiče -40 =není problém a životnost po 50tis není proč řešit...:-)

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 23.6.2010, stř 18:27

jenže ono už gtv je dost nízký a když se to ještě sníží tak pak docela může být problém někam zajet nebo neštrejchat podvozkem. Myslím že snížení je na našich silnicích silně nepraktický ale záleží jak kdo auto používá

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 23.6.2010, stř 18:45

Jj--no na mizerný silnice trhám jiný auta a GTV používám většinou na dlouhý cesty
nebo občas se jedu projet za Mělník na Českou Lípu a tak..jak říkám-najedu max 15táců
ročně na GTV, na ostatních Alfách ty zbylý ošklivý kilometry-do těch cca 70tis..
Ale mezi svodama a silnicí teda moc nezbejvá a vozím nájezdový bazmek pod kolo, nedostanu tam samozřejmě hever , to je jasný.. no ano, 16 /50 a -40 je celkem nízký a to mi právě vyhovuje :smt023 ..

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 23.6.2010, stř 18:54

Michal-Plzeň: Jestli je to auto co máš v avataru tvoje, tak máš na něm kola parádní.... ty bych vůbec neřešil :wink:
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou

PetrGTV
SemTuFurt

Příspěvek od PetrGTV » 23.6.2010, stř 19:59

dělat GTV tužší a hlavně nižší ...... no nevim, já mám to svoje jako hračku, mám tam powerflexy jinak serie (ale zato v TOP stavu) a 225/45/17 ET 32 - to auto sedí skvěle, je čitelný a dobře stáčivý i v utaženejch zatáčkách, sem tam odskočí a sem tam mám problém přejet retardér nebo mezi vratama. Neodvedu si představit že by bylo tužší a nižší - tvrdost už by byla na naše silnice moc a byl oby to kontraproduktivní - auto by odskakoval oa ztratilo by přesnost a jistotu. Světlá výška o nějakých - 40mm je smrtelný nebezpečí pro vanu. Za sebe řikám podvozek na GTV moc neladit.
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V (vepředu lopata, vzadu prkno) Ex.
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America (nero) Ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 (taková fialová) Ex.
Maserati čtyřidveře 4.2 Sport GTS (nero)
Rychle a stylově

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 23.6.2010, stř 20:09

však jo, se sériovým podvozkem se dají zatáčk yprojíždět smykem a auto se chová naprosto neutrálně. Snížené sedělo jak motokára, pak to vzalo díru a letělo na švestku.

Michal_Plzen
Pozorovatel

Příspěvek od Michal_Plzen » 23.6.2010, stř 20:49

roubrt37 píše:Michal-Plzeň: Jestli je to auto co máš v avataru tvoje, tak máš na něm kola parádní.... ty bych vůbec neřešil :wink:
jj...avatar je muj ... s nahledem na kola nema uplne vyhraneny nazor :roll:
... nejsou uplne spatne (225x45 17") ale preci jenom me to tahne trosicku jinam

uvidime, zatim resim repasi naprav... origo nebo powerflex :smt026 atd. kola az v posledni rade. Je pravda, ze tyhle nejsou az tak od veci ... :-D
EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 23.6.2010, stř 21:41

Honza: vzadu byly dvě podložky na každém kole - 4,5 cm, vepředu na každém 3cm, to auto už bylo rozplesklý jak žába, těžce se s tím jezdilo, do zatáček namáha, jakmile jsem něco přejela, tak mě to vyhodilo pryč, a o nějakém štrejchání ani nemluvim, a to jsem jela na horší silnici třeba 30 s 3 lidma, myslela sem že někoho pošlu pěšky, protože to se nedalo, čekala sem kdy něco urvu.
A ani nemluvim jak jsem byla rozlámaná a unavená po ujetí 80km...jak kdybych složila kamion uhlí. Pak jsem podložky sundala, Kůrkyn udělal nápravu a 100% rozdíl...lehce se jelo, do zatáček úplná nádhera, sedělo to jak přibitý, je to svižnější, "lehčí", prostě ted si tu jízdu fakt užívám :smt023

btw.kolečka trochu do A..viz foto :-D
Přílohy
250720091213-1.JPG

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 23.6.2010, stř 22:43

Jj--rozumím ..víš ono jde v základě taky o rozměr pneumatik, protože podložka je především změna ET..nechci gumy 225,240.. mám 240/40/17vzadu na Z3 a 225/45/17 vepředu a nic moc a to je zadohrab, no na dálnici už to kope do volantu a tahá to za něj..slušně..malá podložka na rozměru 205 je něco jinýho než rapidní změna ET na 240 tam už je to otravně neohrabaný-ať si říká kdo chce co chce :-)
Na jakým rozměru gum teda byla ta podložka 4,5 --- což je na GTV naprostej mazec a ..přednost vzhledu před rozumnou jízdní vlastností podvozku...
Osobně přesně pro jízdní komfort na našich silnicích zůstávám na GTV u rozměru
205/50/16 klasický ET.. kašlu na vzhled na úkor jistoty stopy..
chci auto ovladatelný okolo 200 s cigárem v ruce.. Z3 od 170 kope..a ve 200 je
v podstatě mizerně ovladatelná na těch zmíněnejch 17..kluci co maj na Z3 18/260 vzadu doslova brečej :smt021 .
.Dobrej vtip......Jedu v Z3 po dálnici asi pouhejch +170 a žena ...proč jedeš jak pubertální blázen.šlapeš na to jak o život... říkám tak to je fakt dobrý...tady v Z3 držím oběma rukama volant ve 170 jak po autoškole první tejden, a přitom po týhle cestě jezdím 170 na 145 s gumama 14/185/60 s podložkou 25 z nákupu a čteš si noviny... :-)
.GTV musí být břitva..co se řídí prstem..okolo 200..jinak je to šměšný auto když jí dává čočku dvoulitrová 145 se zadní vlečenou na 14 a lehčí o dva metráky...ty 18/bačkory jsou na GTV fakt zábavný a nezbývá než potrestat majitele třeba tou 145. a nebo ještě líp 33 .. taky jsem s s jednou proháněl v GTV a jela jak z praku i po těch letech 1.7 4x4 .určitě si to řidič GTV náležitě užívá, když třeba vedle v mondeu nebo volvu někdo řídí jednou rukou ve 200 a kouří..
...no lidi co tyhle gumy 18-19 na GTV dávaj najezděj většinou max 5tisíc ročně a občas někdo možná i okruh--to se dá ještě na nápravě ze 145
snad přečkat ale jinak už je to auto na našich mizernejch silnicích vcelku otravně nemotorný pokud je tam 240 guma..
Naposledy upravil(a) HonzaR dne 23.6.2010, stř 23:38, celkem upraveno 7 x.

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 23.6.2010, stř 22:53

Ty áčka tam trochu budou samozřejmě vždycky i na novejch silenblokách, 3-litr má jiný rameno a ty áčka jsou větší, s vyžvejkanejma silenblokama brutální..
No po Powerflexu jsem je měl taky docela slušný, no rektifikace příklonu nen í na zadku
bohužel, tak když to pustíš -40 tak se ještě zvýrazněj--no na gumách po 20tis normálního ježdění žádnej problém, nesjížděj se nepravidelně, sedí to jak přibitý..není co řešit..
Určitě by GTV zasloužilo plně rektifikovatelný zavěšení, na bávo koupíš spoustu udělátek třeba na rektifikaci zadku klasický E30, tam si koupíš klidně i šestiklapku i na starou E20
bez problému,včetně softu, no u Alfy holt je to jak to je..
Pokud máš OK silenbloky bez vůle vzadu a neplave to a drží stopu--neřešil bych to.a jezdil. mám taky- díky jinýmu rameni a snížení na 3.0 --A jak prase.. :smt033

dolphin7
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dolphin7 » 23.6.2010, stř 23:27

Gumy tam jsou 225/45/17. Taky toho tolik nenajezdim, ale chci jezdit pro radost ne za trest.

Odpovědět

Zpět na „GTV/Spider 916“