žhavící svíčky
Re: žhavící svíčky
Kocoure,Gratulace k vytažení žhavičky 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
chlapi ti co mate 2,4 JTD 154KW viete mi odfotit poistkovu skrynu co je na baterke teda to nutro ako tam mate poumiestnovane poistky lebo podla manualu mi tam chybaju poistky a nechapem ako to je mozne vobec tam nemam poistku zhavenia. Budem vdacny prosim napiste aj rok vyroby.
www.lacnenotebooky.eu- notebooky tablety, televizory tlaciarne a ine za velkoskladove ceny!!!
Vkuse mi blikalo upozornenie na palubnoma zle štartovalo,,,
vymenilo sa: palivák, žhaviče, relé, batéria, egr čistené,,,
vkuse to bliká a horšie chytá a už vážne neviem čo mám robiť
vymenilo sa: palivák, žhaviče, relé, batéria, egr čistené,,,
vkuse to bliká a horšie chytá a už vážne neviem čo mám robiť

2008 Alfa Romeo 159 1.9 JTD 88kW 8V HIGH
martin23: na diagnostice jsi byl?
a kolkokrát,,,aj u elektrikára a vkuse to tam bliká a že eletrika je dobrá [-o<
2008 Alfa Romeo 159 1.9 JTD 88kW 8V HIGH
1. Po výměně žhaviček je dobré přes diagnostiku vymazat chybu.
2. Teď jsem jednu měnil, kupodivu na tom samém válci byla měněna před dvěma lety, značka FEBI, to jen pro info, další dvě jsou pořád origo od novoty, poslední je BOSCH, tu jsem měnil loni.
3. ZKoušku žhaviček je dobré dělat ohmmetrem a pokud to pořád bliká, tak není nic jednoduššího, než jen zlehka zašroubovat, nasunout kabel, pak strčit klíč, počkat až zhasne symbol cívky, vyndat klíč, rychle shodit kabel, vyšroubovat a hrot žhavičky přitisknout na hřbet ruky. Smrad spáleného masa tě přesvědčí, že svíčka žhaví jak má. V opačné případě je hrot jen vlažný, nebo zcela studený. Pozor, hrot poměrně rychle chládne, takže tímto způsobem lze kontrolovat jen jednu. Samozřejmě, že lepší je mít pomocníka, co vyšroubovanou svíčku přidrží na kostře a koukne, zda žhaví.
2. Teď jsem jednu měnil, kupodivu na tom samém válci byla měněna před dvěma lety, značka FEBI, to jen pro info, další dvě jsou pořád origo od novoty, poslední je BOSCH, tu jsem měnil loni.
3. ZKoušku žhaviček je dobré dělat ohmmetrem a pokud to pořád bliká, tak není nic jednoduššího, než jen zlehka zašroubovat, nasunout kabel, pak strčit klíč, počkat až zhasne symbol cívky, vyndat klíč, rychle shodit kabel, vyšroubovat a hrot žhavičky přitisknout na hřbet ruky. Smrad spáleného masa tě přesvědčí, že svíčka žhaví jak má. V opačné případě je hrot jen vlažný, nebo zcela studený. Pozor, hrot poměrně rychle chládne, takže tímto způsobem lze kontrolovat jen jednu. Samozřejmě, že lepší je mít pomocníka, co vyšroubovanou svíčku přidrží na kostře a koukne, zda žhaví.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
zbytečně složité
vyndat, na svíčce středu je + ( slovy plus ) na závitu je - ( mínus ) a můžete si je vyzkoušet na baterku, pokud se rozsvítí tak je OK, pokud ne nebo málo, tak asi víte co
vyndat, na svíčce středu je + ( slovy plus ) na závitu je - ( mínus ) a můžete si je vyzkoušet na baterku, pokud se rozsvítí tak je OK, pokud ne nebo málo, tak asi víte co
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
Nebo pouzit ohm metr a zmerit odpor zhavice ;-) Pokud nestaci stupnice - je zrejme KO.
Navod test zhavice
Navod test zhavice
Naposledy upravil(a) swoop01 dne 12.12.2012, stř 10:17, celkem upraveno 4 x.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
to swoop:Tak pokud bude odpor na žhaviči tak velký, že ho nezměříš, tak to spíš znamená, že je přepálenej odporovej drát ve žhaviči. Na funkční žárovce taky naměříš odpor.. a pokud ne, tak je spálená.
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
Zdeňo, můj návod je pro ty, co tvrdí, že žhavič má malý odpor (je nový, atd.) a přesto jim to nestartuje jak má a ještě třeba navíc bliká hláška.cendler píše:zbytečně složité
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
>sunic: Ohh, "...je zrejme KO...", dik.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
konecne moje zhavenie vyriesene
uz nic neblika 
problem bol ze predchadzajuci majitel bol asi nejaky manik kedze rozobral knektor ktory pri naslednom spojeni ohol jeden pin a nesla stava do zhavenia a dalsia chyba bola ze bol chybni jeden kabel po vymene vyrovnani pinu zhavenie neblika a zhavi auto ide ako hodinky konecne mozem spokojne spavat

problem bol ze predchadzajuci majitel bol asi nejaky manik kedze rozobral knektor ktory pri naslednom spojeni ohol jeden pin a nesla stava do zhavenia a dalsia chyba bola ze bol chybni jeden kabel po vymene vyrovnani pinu zhavenie neblika a zhavi auto ide ako hodinky konecne mozem spokojne spavat

www.lacnenotebooky.eu- notebooky tablety, televizory tlaciarne a ine za velkoskladove ceny!!!
Tak jsem se vrátil z dovolené v Alpách... z pátku na sobotu bylo v noci -17 st. a to už částečně nežhavící 1.9 16V nerozdýchala. Výsledek byl takový, že 4letá baterie byla KO po cca 30 sekundách pokusu o nastartování. Z hotelu mi tedy zavolali anděla z OAMTC, který za cca 30min přijel se startovací baterkou a po cca 2 minutách intenzivních pokusů začala Alfa klapat. Mezitím jsem si vyslechl několikrát od anděla "šajze Alfa" protože se nemohl dostat se sprejem eteru ke vstupu do vzduchového filtru. Po nastartování jsem jel kousek s ním, přijeli jsme k jeho centrále, kde mi hodil do auta novou Bannerku, vzal si za ni a za práci €290,- a já šťastně odjel s tím, že ještě týž den stihnu aspoň vyrazit na běžky
Nicméně hned zítra musím začít řešit to žhavení, protože před Alpama jsem to nestíhal. A potřebuju radu: je to vůbec možné, že i když je špatný jeden nebo dva žhaviče, že by ten motor neškytal aspoň na ty žhavící válce? Protože během toho 2 minutového pokusu to vůbec neškytlo. Takže nevím, jestli mám hledat problém v samotných žhavkách nebo třeba v celém relé žhavení
Řekne mi FES víc, než displej palubáku?

- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by jsi měl špatnou jednu žhavičku, tak by jsi měl nastartovat v pohodě, samozřejmě diaf ti řekne víc.
jinak pěkně vyhozených 7500kč.
jinak pěkně vyhozených 7500kč.
Po několika měsících hledání jsem našel svůj ELM327 kabel, takže to během odpoledne nabodnu. Právě to, že to nemělo snahu vůbec chytit na žhavící válce mě udivuje a přikláním se spíš k tomu, že je problém v kabeláži ke žhavkám nebo v tom relé žhavení. Večer sem hodím, co mi řekl FES.
Ještě se zeptám - jaký klíč potřebuji na výměnu žhaviček? Velikost je tuším 9mm (hluboký) ale jde mi o to, jaký tam je přístup, jestli potřebuju klouby na račnu atd.?
Ještě se zeptám - jaký klíč potřebuji na výměnu žhaviček? Velikost je tuším 9mm (hluboký) ale jde mi o to, jaký tam je přístup, jestli potřebuju klouby na račnu atd.?
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
teď nevím co tam je 8 nebo jak píšeš 9, potřebuješ ještě dlouhý nástavec, přístup je krásný, od vrchu jak jsou vířivé klapky
Měla by tam bejt devítka, sám používám trubkovej klíč 9 - 10. Jinak už jsem to tu psal, pokud je vadná jedna žhavička tak, že jde do zkratu, tak nežhaví nic, ani jedna! Pak to taky nestartuje... taky jsem ten problém měl. Jinak minulou zimu, když mě odešla jedna žhavička a bylo kolem -10°C, tak to startovalo jen na čtyři válce a asi 10-20s se to celý klepalo, než se chytil ten zbývající.
Díky za tipy - momentálně nemám doma multimetr takže ten odpor jednotlivých svíček nezměřím, ale jdu to aspoň nabodnout na ten FES.
Jestli bude hlásit silný signál, tak to znamená zkrat některé žhavičky, když bude hlásit "slabí" signál, tak to znamená, že je nějáká utavená a má moc vysokej odpor.
První screenshot (1.png) je po prvotním načtení, druhý screenshot (2.png) je po smazání chyb, opětovném startu a načtení.
Je tam slabý signál i žádný signál - open circuit je přerušený obvod. Zkoušel jsem i test akčních členů (relé žhavení) a cvaká.
Je tam slabý signál i žádný signál - open circuit je přerušený obvod. Zkoušel jsem i test akčních členů (relé žhavení) a cvaká.