HOTOVO!
a ALFA HOMELINK !!
včera som to teda stihol dokončiť a venoval som sa jednej, pre mňa momentálne, veľmi zaujímavej veci
Čiže, nahodil som nové srdce, vymenil znaky, ešte nejaké plastíky v nárazníku, zapojil predné senzory a celé to zoskladal. Predné senzory boli troška fuška, kabeláž,čo som mal pripravenú v nárazníku od minulého týždňa spolupracovala so zvyškom auta tak 50/50, raz to šlo, raz nie. Problém je hlavný konektor na prednej výstuhe. Veľmi ťažko sa to zapája aby sa takpovediac zacvakol do protikusu. Skúšal som to sťahovacími páskami, svorkami a neviem čím všetkým ale jednoducho to nejde

Skúsil som druhú kabeláž v nárazníku a tá už bežala bez problémov, konektory som iba zapojil do seba, zacvaknúť nešlo ani s druhou kabelážou, obalil som spoj ešte izolačnou páskou a nechal tak. Inak všetko fičí, senzory pípajú, spustil som ukazovať senzorov aj na palubnom PC a momentálne teda, aspoň dúfam, je to v poriadku

Samozrejme kým som to všetko skúšal, stiahol som batériu, takže ešte teraz sa nabíja

Ten predok za mňa úplná spokojnosť a neplánujem už žiadne lízo ani úpravy
Druhá časť večera bol dá sa povedať dosť raritný HOMELINK
V daily aute vozím 3 ovládače od rôznych brán a garáží, takže som sa snažil to niekde zohnať aj keď som vedel, že nie je istota, že to aj bude fungovať. Podarilo sa mi to zohnať dosť veľkou náhodou. Celý systém je zabudovaný v clonítku, je to Plug and Play, netreba ťahať žiadne káble ani nič podobné. Je potrebná iba príprava pre svetielko v clonítku, to je myslím ale v každej 159. Problém je ale (vraj) v rôznych frekvenciách motorov brán a podobne, preto tá neistota vo fungovaní. Zapojil som to, svetielko svieti už aj na vodičovej strane takže prvé plus

Skúšal som už aj programovať bránu a tvári sa, že to funguje ale bránu mi to zatiaľ neotvorí. Šiel som podľa návodu od auta a už som študoval aj nejaké videá na nete, takže ešte musím vyskúšať nejaké veci a uvidím. Ak ste to niekto niekedy používal alebo máte skúsenosť tak kľudne sem píšte, budem iba povďačný, poprípade neviem či je tu na fóre aj téma k tomuto Homelinku, zatiaľ som ju nenašiel. Všeobecne to nie je žiadny zázrak, rovnaká vecička sa používa snáď aj dodnes vo Fordoch a pod. a dokonca to aj na vlas rovnako vyzerá...
Fotky iba takéto, auto je celé od peľu a Homelink bol dôležitejší ako umývanie