prte píše:zdravim,
este pri jizde na volnobeh kolisaj otacky mezi 800-1000, kdyz zastavim tak si drzi svejch 850 a ani se nehne
malem bych zapomel na cidlo teploty oleje, kde se presne ukryva? po 100km jizde stale raficka pod 60 stupnema, kdyz to trochu slapnu chvili tak vyleze na 60

Koukám stejné chyby stejné známky
K prvnímu..měl jsem to samé u TS..a taky jen při jízdě..bohužel se to kolísání během dvoulet ještě zhoršilo. Na diagnostice nic, nikde v sevisech a ani zmámí se nevěděli rady..je snad 16 příčin(váha, lambda, svíčky, klapka, alektroinstalace a velké množství koster atd) proč to tyhle motory dělají. Jinak u prvních TS 16V zhruba do r. 99 to prej bylo i vadou řídící jednotky(to jsem někdy vyčetl) U starších modelů prý stačilo přestřihnout nějaký kabel, díky kterému pak ŘJ neměla info o tom, že vůz jede a chovala se jako když vůz stojí.. Za jízdy se prý snažila držet otáčky výše, ale to právě mělo ty mouchy. Tahle rada mi zase byla řečena technikem. Dokonce v konečné fázy, když jsem byl u nás ve Fiatu a sdělil jim i můj názor ohledně lítání otáček v důsledku ŘJ-protože sami o tom neměli ani páru, tak zavolali do Alfy v DC a tam jim to potvrdili a řekli, že tahle chyba u ŘJ však nemá vliv na životnost motoru, či něčeho jiného...mě teda nakonec napsali výsledný protokol v kterém bylo napsáno..ZJIŠTĚNA NEJSPÍŠ ZÁVADA ŘJ A NEDOPORUČUJE SE ZA JÍZDY VYŘAZOVAT RYCHLOST

No když jsem to četl, tak jsem měl posci, že jsem si snad něco šlehl

Taky jsem jim to řekl..a ani na to další perličku...ŽE PRÝ ALFA JE SPORTOVNÍ VŮZ A ITALOVÉ NEPOČÍTALI S VYŘAZOVÁNÍM RYHLOSTI ZA JÍZDY
K té teplotě mám to samé a bylo to u obou 156..max. 70 st..ale diagnostika ukázala cca o 18-20 st. více. Jelikož ten rozdíl se neměnil za jakékoli teploty, tak neřešim a vim kolik tam mám. A auta vždy po nastartování a ujetí cca. 3km už topila..takže čidla, nebo budík. A dokonce si myslím, že mám to samé i u 33

..jelikož hned krásně topí a když ukazuje 50st, tak na hadici ani neudržim ruku-což jde zhruba do 70st..