A Tuto, já když ji odpojím, tak jsem na tom stejně jako ty.
Jak vyčistit debimetr
Re: Jak vyčistit debimetr
Honzo, dík, to všechno prubnu!
Ale s bazarem jsem domluvenej, že mi pošlou novou váhu a pro jistotu i lambdu. V každém případě budu postupovat podle tvého návodu a potom sem napíšu výsledek.
Nevím co máš za motorizaci, ale lambda není jenom jedna. S váhou vzduchu naštěstí problém nemám, odpojoval jsem jí jenom pro jistotu, když jsem měnil cívku a chovalo se to jak jsem popsal. Fakt bych jel na diag, takhle je to jenom tipování a výměna půlky auta zbytečně.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
ona se takhle může chovat i ta cívka, to chce prostě tu diagnostiku
Já věděl, že se ozveš
ty jsi přesně ten případ co při jakémkoliv zvuku radši mění všechno
JTS má cívky jinak než TS, jsou přímo na svíčce. Mám dobrou diag která zatím nezalhala, takže když to začalo blbě táhnout rovnou řekla chyba zapalování na 1. válci, vyměnil jsem cívku za 1.600 a bylo hotovo
JTS má cívky jinak než TS, jsou přímo na svíčce. Mám dobrou diag která zatím nezalhala, takže když to začalo blbě táhnout rovnou řekla chyba zapalování na 1. válci, vyměnil jsem cívku za 1.600 a bylo hotovo
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
co já vím co on má
však píšu, ať to dá na diagnostiku, že to může být kde co 
No mám 1.8 TS, motor AR22201. A na diagnostiku Bosh půjdu . 
btw., na to ti stačí kabel za 300 a fiatecuscan pro načtení chyb 
no na tohle právě ecuscan nestačí. teda na cívky jo, ale na váhu vzduchu ne, ta pokud není úplně odepsaná házet chybu nebude, potřebuješ examiner, diagnostiku bosch, nebo něco podobného, abys viděl průběh signálu co dává lambda jako na osciloskopu.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
plná verze to umí, ne? co jsem viděl posledně v servise na diagnostice, tak to načítalo live data a na 90% to byl fiatecuscan... examiner to určitě nebyl
Tak diagnostika ukázala jen cosi s neměřitelnejma hodnotama na lambdě a nic víc. Zítra dojde váha a lambda a jak jsem říkal, vše postupně prubnu a pak to sem písnu. Zatím moc dík za postřehy chlapi. 
Tedy lambáda a váha je tu. Vyměnil jsem váhu a nastartovat alfička už konečně jde. Jenže po zahřátí motoru už 2x chcípla. Takže odpoledne jdu vyměnit i tu lambdu,tak uvidíme. Prodejce volal, že to zjišťoval a že to mbejvá i mikroprasklinkama na svodech, tak se kuknu, kdyby náhodou a zavařím. Dám vědět jak jsem dopadl. 
Lambda vyměněna a výsledk žádnej!
Pořád zdechá sfiňa jedna. Prasklina na svodech žádná, je to čistý jak slovo boží. Co radíte dál?? vyčistit škrtící klapku WD a vytřít do sucha ?? 
Radím ti pořád to samé, dej to na diagnostiku k někomu, kdo s ní umí zacházet, jinak vyměníš polovinu auta s nejistým výsledkem. Pokud se budeme držet toho, že je to v řízení směsi, tak se mrkni co všechno to může být
a jak jsem řekl, lambda není jenom jedna, ale ta by chcípání stejně neměla způsobovat.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Tak vyřešeno http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=7012. Nepotřeboval jsem ani reset na diagnostice. Vše jsem čerpal zde na foru. Moc dík kluci!!

Tema uz neexistuje.Leitlik píše:Tak vyřešeno http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=7012. Nepotřeboval jsem ani reset na diagnostice. Vše jsem čerpal zde na foru. Moc dík kluci!!![]()
Lancia Kappa Sw 2.4jtd, Alfa Romeo 147 1.6eco lpg ,ex Alfa Romeo 156 1.6ts, ex Fiat Punto Hlx 1.9jtd, ex Fiat Bravo 1.9 jtd,
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=7072Jans píše:Tema uz neexistuje.Leitlik píše:Tak vyřešeno http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=7012. Nepotřeboval jsem ani reset na diagnostice. Vše jsem čerpal zde na foru. Moc dík kluci!!![]()