Příspěvek
od hondzik » 23.7.2009, čtv 10:55
já netvrdím že to nejde, jen na to koukám reálně. Prostě nejde složit něco z něčeho aby to nějak fungovalo. Chci vyšponovat výkon, musím tomu podřídit hodně. Pokud chci turbit atmošku, musím mít ve 100% kondici původní motor. Takže přetěsnit, kroužky, výbrus, udělaná palice, kovový těsnění pod makovici- budeš muset nejspíš snížit KP, i když twin ho nemá tak velkej, doporučuju nový olej čerpadlo, Vyúhlovat ojnice, vyvážit atd. Tím máš holej motor. Cenu si asi dokážeš představit sám. Dávat to na motor se 150t nakroucenýma jen tak je podle mě blbost, ale na to si musí každej přijít sám. (Opět z vlastní zkušenosti- Turbo kit stage 3 na nismo na sériovej motor kterej se jevil jako že super. Vydržel 3 velký nadechnutí turba...)
Pak turbo, ic, vedení, vedení oleje, svody, vejfuk... Tady se dá improvizovat, ale turbo repasovat atd
Následuje fáze oživit to, dle mě vytrhat sériovou kabeláž, programovatelná řj... Možná to bude chtít větší vstřiky, možná tě to občas odbouchne hadici....
Tohle všechno tě čeká, pokud chceš aby to běhalo a ne aby to zavrčelo a tím to umřelo.
Podtrženo sečteno, za ty prachy mám vymazlenou QV z německa, která na tom bude výkonově hodně podobně a na ceně jen a jen poroste, za zbytek pojedu na dovolenou. Ale jak říkám, dobrodruzi jsou vítáni a držím palce. Jen už jsem realista a dokážu si to spočítat. U mě je to jasný- 4klapka- mrtvý GSX-R na ebayi cca 4000,-, stavebnice řj cca 5000,-, vačka tak 15000,-, kraviny okolo 10000,-... Odhadem jsem na 180-190 PS
Finančně jsem spíš nadsazoval, oproti turbení je to směšná částka
Alfa Romeo 75 TS
Alfa Romeo 155 V6 Engstler
Alfa Romeo 156 V6 Rosso Proteo