Giulia - běžné verze (pokec...)

Odpovědět
Hampice
SemTuFurt

Re: Giulia - běžné verze (pokec...)

Příspěvek od Hampice » 7.5.2026, čtv 08:17

Jenže to mícháš 2 věci dohromady.... To s těmi žetony se týká jen informace v infotaimentu o km a čase do další výměny (zápis poslední prohlídky atd...). To skutečně nemá na nic vliv.
Ta žlutá olejnička s nápisem Change engine oil je ale informace od řídící jednotky motoru o tom, že byla vyčerpána "kapacita", nebo jak to říct, oleje. Vůbec nesouvisí s km ani časem. Spíš s počtem studených startů, zatěžováním motoru atd atd... Takže už z tohoto principu to má zásadní vliv na řízení motoru. U nafty zcela jistě ovlivňuje vypalování DPF a další věci. U benzínu například na základě opotřebení oleje upravuje parametry multiairu.

Takže jezdit s nevynulovanou výměnou oleje v ecu je za mě kravina a zadělání si na problémy.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

Martin52
Nováček

Příspěvek od Martin52 » 7.5.2026, čtv 08:28

Vďaka za odpovede. Tak som kontaktoval servis, dodatočne mi to resetujú. Za 3 týždne tam pôjdem, teraz kvôli práci nemám priestor. Za ten čas to snáď ničomu neublíži. Už som chcel kupovať OBD adaptér a spraviť si to sám. Však to stojí 30 € a na základné veci poslúži.

Rasputin
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasputin » 7.5.2026, čtv 21:44

@Hampi, pisal som ze olejnicka sa da resetnut, ale v palubaku next i terval ostane pokial mas minjte tie dukaty. Ale dovolim si nesuhkasit, ze olejnicka sa zobrazi podla startov. Mne to vychadzalo na 30k ako je/bol stanoveny orig interval. Teraz s proxy, som si znizil aj interval na 10k, nech hlasi(nech si nemusim pamatat), tak to odsledujem ci sa olejnica rozsviti po 10k

Ak mas predface, bez SGW, tak ti staci ELM327 a MES(aj taky, nekupovany).
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4

Odpovědět

Zpět na „Giulia“